Hoe een rubber balletje te conserveren?

Het speeltje van een geliefde overleden kat, het is een aandenken.
Wat zijn de mogelijkheden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ingieten in een transparante epoxyhars (verkrijgbaar bij de bouwhal)

In een jampotje gevuld met zaagsel en van dat fleurige kiezel of decoratiezand. Je kunt het deksel schilderen met acrylverf. Of de pot beschilderen met glasverf. Allemaal goedkoop bij de Xenos. Je kunt de naam van de kat er op schilderen. Of met stickertjes werken. In ieder geval: Het balletje uit de zon houden, dus niet op de vensterbank in de zon. Op een droge koele plaats Regelmatig talkpoeder er op. Insmeren met glycerine, je doet een paar druppels op een doekje en smeer het balletje ermee in, gewoon bij de drogist te koop.

Je kan het laten metalliseren, en dan laten verzilveren zoals wel eens gedaan wordt met een kinderschoentje of baby speen. Je kan dat bij de juwelier laten doen. Reken op kosten van ongeveer 60/70 euro.

Gebruik hiervoor gietbare plexiglas. (GLASHELDERE GIETHARS) "VERWERKING: De temperatuur van de hars dient voor gebruik minimaal 15°C. te zijn. De hoeveelheid welke in één keer gegoten kan worden is afhankelijk van o.a. de temperatuur van de hars, de omgevingstemperatuur, de hoeveelheid toegevoegde harder en de mogelijkheid van koeling van het gietstuk. Moet in 1 keer een blok van 1dm3 gegoten worden dan zal in de meeste gevallen, om het oplopen van de temperatuur te beperken, het gietstuk in water gekoeld moeten worden. De gietvorm wordt in het water geplaatst en de warmte kan afvloeien. Bij het bepalen van de hoeveelheid harder kan met inhoudsmaten gewerkt worden. Nadat de harder is toegevoegd verkleurt de hars; tijdens het uithardingsproces wordt de hars weer glashelder. Voor het bepalen van de hoeveelheid hars kan men de gietvorm eerst met water vullen en daarna leeggieten in een maatbeker/maatcilinder. Altijd wat meer hars nemen vanwege de krimp en groter S.G. van de hars. Nadat de harder is toegevoegd en goed gemengd wordt de hars in de vorm gegoten. Loopt de temperatuur van het gietstuk te veel op dan kan de gietvorm in water gekoeld worden. Bij grotere gietstukken kan de temperatuur waarin gewerkt wordt beter beneden de 20°C. zijn als erboven. Moet om een of andere reden het verhardingsproces onderbroken worden dan kan het gietstuk (afgedekt) in b.v. een koelruimte geplaatst worden" Lees meer, zie link...

Bronnen:
http://www.harjonpolyester.nl/index.php?pg...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100