Wat betekent deze zin?

"maar geleidelijk ontstaat ook het doorleefde gevoel een jongen of een meisje te zijn." dit gaat over de ontwikkeling van een geslachtsidentiteit bij kleuters.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als kindjes nog heel klein zijn, dan beseffen ze niet eens dat ze een eigen persoontje zijn. Een baby voelt zich eerst nog één met de moeder. Langzaam ontdekt het dat het invloed kan uitoefenen. In de peutertijd ontdekken ze meer sociale dingen, en gaan ze zich wat meer losmaken van de ouder, ze ervaren zichzelf dan als echt een persoontje. Verschil tussen jongetjes en meisjes ervaren ze nog niet. Ze zullen het verschil (geslachtsdelen) misschien wel opmerken en grappig of gek vinden. Maar ze hechten nog geen bepaalde betekenis aan jongetje of meisje zijn. In de kleutertijd worden ze dit bewust. Sommige jongetjes willen stoer zijn en vinden barbies "stom", ze zijn zich bewust van de verschillen tussen jongens en meisjes. Als peuter wisten ze wel dat ze bijv. een jongetje waren, maar nu is er ook het besef bij wat een jongetje onderscheidt van een meisje en wat dit betekent.

Ik denk het volgende: Dat je na een tijdje leven, dus na een aantal jaar, je echt een meisje of jongen begint te voelen. Eerst maakt het niks uit met wie je speelt, maar als je je echt een meisje voelt, zul je vooral met meisjes gaan spelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100