Wie weet hoe ik deze 2 bronnen in een tekst en in een literatuurlijst moet vermelden?

Ik heb overal gezocht maar raak een beetje door de war door al die APA-regels. Wie kan mij helpen? Het gaat om het vermelden als bron in de tekst en het vermelden in een literatuurlijst.
Het gaat om de volgende links:

http://www.trimbos.nl/onderwerpen/psychische-gezondheid/anorexia-nervosa/gevolgen


http://www.ntvt.nl/artikel/108/6/orale-gevolgen-van-anorexia-nervosa-boulimia-nervosa-en-andere-stofwisselingsgerelateerde-stoornissen

Bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Heey hier een voorbeeld van de 1ste link zonder auteur: *schuin gedrukt* Masterclass ‘Gevolgen anorexia nervosa’ *schuin tot hier* (2010). Verkregen op: 07-04-2013 van http://www.trimbos.nl/onderwerpen/psychische-gezondheid/anorexia-nervosa/gevolgen Voorbeeld met auteur: Achternaam, L (2013), *schuin gedrukt* Masterclass ‘Gevolgen anorexia nervosa’ *schuin tot hier*. Verkregen op: 07-04-2013 van http://www.trimbos.nl/onderwerpen/psychische-gezondheid/anorexia-nervosa/gevolgen De tweede lukt je vast zelf wel.

Gelukkig heb je hier programma's voor en hoef je dit niet zelf (bij elke bron) in elkaar te flansen. Microsoft Word heeft een ingebouwde referentie-tool. Zie: Verwijzingen --> citaten en bibliografie --> bronnen beheren. En uiteraard zijn hier ook websites voor: http://citationproducer.com/apa-citation/. Vul in wat je weet en de website maakt er iets moois van. Wel even 'retrieved from' veranderen naar 'opgehaald van'. Welk systeem (APA, MLA etc. ) je gebruikt maakt niet zo veel uit, als je dit maar consistent doorvoert. Belangrijk bij websites is het dat je de datum van 'bekijken' erbij noteert. De inhoud van websites verandert vaak en het is daarom belangrijk dat je vermeldt wanneer (en dus welke versie van de website) je bekeken hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100