Hoe komt het dat de aarde opwarmt, en we in de hele wereld nog bijna nooit zo'n slechte winter hebben als nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een van de oorzaken beweert men is dat de zon erg weinig activiteit vertoont.

Buiten dat deze vraag al wel 10 keer gesteld is.. Het gaat om een globale opwarming, een trend over tijd. Dat betekend niet dat er geen koude winters kunnen zijn. Door de globale opwarming veranderen weerspatronen en worden extremen versterkt. Een gevolg daarvan is dat het hier 's winters eens tuk kouder zou kunnen worden. En zomers een stuk warmer.

Hoezo slechte winter? Het is juist een goede winter zoals een winter hoort te zijn. Veel vrieskou en sneeuw zoals je in de zomer veel zon hoort te hebben. En opwarming van de aarde, daar geloof ik niet in.

Het kan ook zijn dat de hele global warming theorie niet klopt. Er zijn nog altijd tegenstanders onder wetenschappers van de algemeen aanvaarde globalwarming theorie.

Het is een heel normale winter, niks extreems. Er wordt alleen zo hysterisch over dat beetje sneeuw gedaan.

De aarde warmt op omdat de mensen roodgloeiend worden bij de vraag of er nu wel of nu niet sprake is van een broeikaseffekt. Maar dit terzijde als witz gesteld. Een klimaat is niet alleen of zo. Het is een notie van zeer veel faktoren. Op de keper is het maar een zootje in het debat over deze kwestie. Uitgaande van de defintie van wat het klimaat is zeker : het klimaat is de weersgesteldheid over een periode van zo om en nabij 300 jaar. Dan kan je nauwelijks serieus genomen worden als je het hebt over opwarming over een periode van 25 jaar. Daarbij bekt een term als "het gemiddelde weer"wel lekker maar het is statistisch mogelijk volkomen irrelevant. Er zijn ook andere maatstokken die mogelijk wel beter zijn zoals de modus en de mediaan. En wat betreft de berekening van de correlatie zijn er ook verschillende insteken mogelijk. En dat maakt zeker bij het weer en dus op termijn het klimaat nogal wat uit. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid dat de ene faktor een andere uitschakelt en dan ziet het er ineens weer heel anders uit. Toch vind ik wel dat het niet uitgesloten is dat het B.E. bestaat, al is de term dan slecht gekozen want de aarde is geen kas, wolken zijn niet hetzelfde als glas maar reageren op allerlei faktoren, en dus is al die aandacht toch wel nuttig.

Je verwart WEER met KLIMAAT.

Dat beetje sneeuw stlet niet zo veel voor. Nee dan de winters van 1963 en 1942. Nu je vraag: Een afname van de hoeveelheid waterdamp in de stratosfeer heeft mogelijk bijgedragen aan de recente afvlakking van de opwarming van de aarde. Dat blijkt uit een studie die donderdag is gepubliceerd in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Science. Waterdamp is een zeer krachtig broeikasgas; het absorbeert zonlicht en kaatst warmte terug naar de aarde. Volgens de onderzoekers van het NOAA Earth System Research Laboratory in Boulder, Colorado, is waterdamp in de stratosfeer een belangrijke factor geweest in de klimaatveranderingen van de afgelopen decennia. Een afname in de concentratie waterdamp vanaf het jaar 2000 met zo’n 10 procent heeft de temperaturen aan het aardoppervlak tot vorig jaar gedrukt. Hierdoor is de opwarming van de aarde met zo’n 25 procent afgenomen. Volgens de auteurs is de concentratie waterdamp in de stratosfeer tussen 1980 en 2000 waarschijnlijk toegenomen. Dat was een periode van snelle mondiale opwarming. Onduidelijk is nog hoe het komt dat de waterdampconcentratie zulke schommelingen vertoont. We hebben er dus weer een broeikadgas bij, dus niet te veel douchen!!!!

Bronnen:
Volkskrant

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100