Hoeveel calorieen verbruik je met het beklimmen van de Erasmusbrug?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt van verschillende zaken af, waaronder je leeftijd en je gewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe meer je zult verbranden. Daarnaast ook de geoefendheid. Een geoefend klimmer, zal minder lang onderweg zijn en dus ook minder verbranden. En ook de manier van beklimming is van invloed. Rijden ze er een ladderwagen naast en beklim je zo de brug, dan zal het minder calorieën kosten dan wanneer je zelf met touwen en stijgijzers oid aan de slag gaat. Succes met klimmen en je hebt een goede dag uitgekozen: het verkeer op de brug ligt al stil.

Dan moet je ook de snelheid en je gewicht erbij geven, met daarbij het hoogteverschil... Dan is het M maal G maal H... dat is de energie... Massa maal Zwaartekrachtversnelling maal de hoogte, dat is kilogrammeter per seconde kwadraat, dat is de energie... Dus er zijn nu teveel onbekenden, helaas is een eenduidig antwoord niet mogelijk... En als je dan valt is de kinetische energie een half M maal V in het kwadraat... Maar dat was de vraag niet...

Bedoel je het wegdek,of de harp? En bedoel je nu echte of kilocalorieën,zoals met de Hemaworst? Wel veel vragen en geen antwoord? Ja wel hoor,hier komt ie! Dat is geheel afhankelijk van de persoon die het uitvoert,leeftijd,gewicht,en vooral conditie! In mijn speciale geval is het aantal calorieën dat ik ter beschikking heb ten enemale ontoereikend. Ik hoop,(maar vreees van niet),dat je hiermee iets kunt.

Ongeveer net zo veel als met een stevige wip, alleen die laatste lijkt me een stuk prettiger!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100