Zitten er ook voordelen aan de huidige klimaatverandering?

Weet jij het antwoord?

/2500

En een verwacht voordeel is dat de planten en bomen straks een grote groei kunnen maken. Ze kunnen vaak op meer plekken groeien en ze hebben genoeg 'voeding' aan CO2.

Door die heerlijke warme zomers geniet ik veel meer van mijn tuin. En door die koude winters kunnen we misschien weer eens fijn genieten van een elfstedentocht!

Dat is niet te voorspellen, op zijn best krijgen we een Rivièra aan de Noordzee, maar als de Golfstroom er mee ophoudt kan het ook een Newfoundland aan de Noordzee worden.

Voordeel dat je niet meer zo ver van huis moet voor een warme vacantie. Nadeel dat je energie rekening in de zomer omhoog gaat,omdat alles wat verkoeling brengt 2x zo hard moet werken.

Ja hoor. Daar wordt extra veel aan verdient. De horeca op de stranden. De zouthandelaren in de winter. En de energieleveranciers in de winter en de zomer (verwarming en airco). De regering, reden voor extra belastingen. Maar het uiteindelijke doel is dat de aarde weer beter kan worden. Misschien niet een voordeel voor ons nu. Maar wel voor ons nageslacht en natuurlijk de aarde zelf.

Over de hele aarde gezien wordt het er niet beter op. Vooral als de aarde met meer dan vier graden opwarmt worden grote gebieden onbewoonbaar. De meeste wetenschappers gaan ervan uit dat meer dan twee graden opwarming automatisch leidt tot een grotere opwarming ( run away greenhouse) . Maar natuurlijk zijn er gebieden op aarde die wel voordelen zullen hebben van een warmer klimaat ( als die inderdaad optreedt) : -De landbouwgebieden kunnen naar het noorden verschuiven en daar zal hogere produktie plaatsvinden. -Warmere temperatuur betekent minder stookkosten voor landen op hogere breedtegraden ( tenzij de warme Golfstroom verplaatst en de winters kouder worden) . -Over het algemeen betekent warmere temperatuur ook meer regen , wat voor droge gebieden een uitkomst kan zijn. -Landen in hogere breedtegraden kunnen profiteren van meer toerisme . -Wijnbouw is mogelijk in noordelijker streken. Dit zijn voordelen voor de mensen. Voordelen voor de natuur weet ik niet . Toegevoegd na 13 uur: Ik bedoelde met warmere temperatuur niet : de temperatuur in nu al gortdroge gebieden . Het gaat hier om gebieden met regenseizoenen die intenser worden - meer neerslag in die gebieden.

Bronnen:
New Scientist en televisie docs

Ja want dan kunnen ze gaan olieboren op de noordpool.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100