Waar is ooit op de wereld de meeste sneeuw gevallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De grootste hoeveelheid sneeuw die in een jaar tijd viel, werd gemeten in Mount Baker (Washington). In de winter 1998-1999 viel in een jaar tijd 32,85 meter sneeuw. Ruim twee keer de normale hoeveelheid. Helaas is dit een onofficieel weerstation, zodat het record blijft staan op naam van Mount Paradise (Washington). Hier viel tussen 19 februari 1971 en 18 februari 1972 ruim 31,1 meter sneeuw. De waarnemers op het station meten dagelijks de hoeveelheid vers gevallen sneeuw. Dit in verband met het inzakken van het sneeuwdek. Zowel Mount Paradise en Mount Baker liggen gunstig voor sneeuwval. De stations liggen vaak net boven de smeltlijn. Vochtig lucht van de Pacific steeg in de recordjaren tegen de bergen op en viel als sneeuw in grote hoeveelheden. Hoger op de berg zijn de wolken droger en viel minder sneeuw. Lager viel regen. De Amerikanen denken dat de bergen van Washington niet de werkelijke plaatsen in de wereld zijn waar zoveel sneeuw valt. Vermoedelijke kanshebbers voor veel sneeuw zijn de bergen van Kamtsjatka, Noord Noorwegen, Mount Cook (Nieuw Zeeland) en de zuidelijke Andes. Probleem is dat niet op alle plaatsen zo intensief wordt gemeten als in de Verenigde Staten. De meeste sneeuwval in de wereld op één dag viel in Silver Lake (Colorado). Op 14 en 15 april 1921 viel in 24 uur tijd 193 cm. Toegevoegd na 7 minuten: aangezien je veel feiten wilt weten: http://www.wirtzfeld.be/hetwonderlijkeweer/opzienba.htm staan hier een paar over het weer.

Dat ligt eraan binnen welke termijn je dat bedoelt. Het lijkt mij dat de Noordpoolover de langere termijn het meeste sneeuw heeft ontvangen

Op basis van National Climatic Data Center records, de staat New York is de thuisbasis van de meest sneeuwzekere steden in de Verenigde Staten: Syracuse gemiddeld 115 centimeter sneeuw per jaar, en Rochester gemiddeld 93 centimeter per jaar. Echter, een aantal minder bevolkte gebieden in het land krijgen veel meer sneeuw. Bijvoorbeeld, Mount Washington, New Hampshire, heeft een gemiddelde jaarlijkse sneeuwval van 260 centimeter, en Valdez, Alaska, gemiddeld 326 cm per jaar. Om te zien gemiddelde sneeuwval totalen voor andere gebieden in de Verenigde Staten, bezoek de National Climatic Data Center webpagina, Sneeuwval - gemiddelde totale in inches.

Bronnen:
http://nsidc.org/snow/facts.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100