Waarom heb je geen gevoel in de huid van je elleboog?

Toegevoegd na 11 minuten:
Als je er een naad doorheen prikt of tegen het vuur houdt voel je dit inderdaad. Als je echter er hard in knijpt het je er geen last van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat dit gedeelte een stuk huid is wat vergeleken met de rest erg dik is. Hierdoor heb je bij sommigen geen of weinig gevoel. Ik heb zelf ook geen gevoel, leuke vraag

Ik heb zojuist eens goed hard geknepen in mijn elleboog en ik kan je zeggen dat dat wel degelijk pijn doet. Maar je elleboog (net als je hielen bijvoorbeeld) zijn steunpunten in je lichaam waar je heel vaak op steunt. dus is is dit stuk van je lichaam minder gevoelig. Toegevoegd na 14 minuten: Er zitten minder zenuwen onder het stuk huid bij je elleboog. Hierdoor voel je bijna niets. Hetzelfde geld voor je rug. Vraag iemand om met een aantal vingers op je rug te drukken en probeer te voelen hoeveel vingers het zijn. Dit kun je (meestal) niet voelen, omdat er weinig zenuwbanen lopen over je rug.

Bronnen:
http://www.orthopedieherentals.be/index.ph...

Pak ff een naald en prik er in, dan zul je snappen dat deze vraag niet goed is.

Ik heb net even flink geknepen en ik heb wel degelijk gevoel daar ben ik zonet achter. Wel minder overigens.

Ook ik kan je vertellen dat ik wel degelyk last heb als ik mezelf ns goed knyp. Laatst ben ik gestruikeld en aan mn elleboog had ik de meeste pyn dus....

Er zit juist veel gevoel in je elleboog. Vraag maar eens aan een tattoeerder of hij/zij je elleboog wil voorzien van een tattoo; het antwoord is bijna altijd nee. Omdat de huid stugger is maar ook pijnlijker op die plek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100