Op welke persoon is de kleur "huidskleur" gebaseerd?

Is dat een gemiddelde o.i.d. van de kleur van een groep mensen of is het gebaseerd op een persoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is gebaseerd op je eigen huidskleur. Maar praat je er over in een grote groep, is dit afhankelijk van de populatie. In Arabische landen is die anders dan in noord Europese landen. Ook in Afrika verschilt het van Chinees afkomstige. In Nederland heb je meer blanke mensen dus dan is het daarop gebaseerd

huidskleur wordt altijd een blanke huidskleur mee bedoeld maar ik vind het wel discrimineren

Het ligt er net aan in welke context hieraan wordt gerefereerd. Heb je een groep blanken met hiertussen één negroïde persoon, dan wordt deze ene persoon bedoeld als er een andere huidskleur wordt genoemd. Wordt er gezegd dat de meeste negers goed kunnen dansen, wordt de groep bedoeld.

Dat is niet op 1 persoon gebaseerd aangezien je verschillende huidkleuren hebt. Als je bijvoorbeeld bij foundation kijkt heb je de huidkleuren onderverdeeld in nummers van 1 tot 5,van heel licht(bijna wit) tot donkerbruin. Dus de 'kleur' huidskleur is ook geen gemiddelde,dat kan niet. Toegevoegd na 8 minuten: Ik zie net het trefwoord pleisters staan,je hebt lichte pleisters maar ook donkere tinten,toevallig is hier een tijdje geleden een vraag over gesteld.

Er is geen kleur "huidskleur"! Iedereen snapt wel dat DE kleur "huidskleur" niet bestaat. Niet alleen omdat er zo ontzettend veel verschillende huidskleuren zijn, maar ook omdat spul wat synthetisch gemaakt wordt, nooit hetzelfde kan zijn als een levende huid. In onze cultuur wordt met huidskleur nog steeds bedoeld: een beetje beige, bleek, rozig. Er zijn wel huidkleurige panty's te koop in verschillende tinten, van de meer olijfkleurige tonen tot beige, en rozig blank tot warm bruin. Het is dus zeker geen gemiddelde van een groep mensen, noch is het gebaseerd op een persoon. Als jij iets zoekt in huidskleur, zul je je eigen huid als referentie moeten nemen.

"Met Huidskleur wordt doorgaans op de kleur van de menselijke huid gedoeld. De huidskleur van de mens kan variëren van bijna zwart tot vrijwel kleurloos (lichtroze lijkend door het bloed in de huid)." Het is dus niet op 1 persoon gebaseerd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Huidskleur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100