Is er een verband met het lezen van boeken en succes/intelligentie?

Mensen met geld of succes of mensen die pretenderen dit te hebben hebben altijd grote wanden met boeken...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Boeken hebben zegt niets over boeken lezen, daarnaast: wat voor boeken zijn het? En dan nog iets: hebben die mensen wel tijd om te lezen? Er is een verband tussen je algemene kennis en boeken lezen, je intelligentie stijgt echt niet enorm door het lezen van boeken maar over het algemeen lezen mensen met een hogere intelligentie meer boeken en ook meer boeken waar je wat van op steekt. Maar die zijn dus vaak al slimmer. Dus: je algemene kennis zal stijgen door veel te lezen maar niet je intelligentie.

Ja. Door het lezen van boeken leer je goed Nederlands en ook andere dingen. Daardoor word je slimmer. En dan heb je ook meer succes, bijvoorbeeld door een goede baan.

Intelligentie wordt gevoed uit bronnen. Het boek, en wel een goed, zinvol en nuttig boek is één van die bronnen. Niets mooier dan een goed boek en daarbij in een luie stoel gezeten. Leer je meer van dan al die flitsmomenten via internet. Laten wij het lezen volhouden en aan onze kinderen voor doen. Toegevoegd na 8 minuten: Of geld en succes beslist van veel boeken te lezen heeft te maken betwijfel ik. Ik ken mensen die wanden met boeken hebben maar ze meer verzamelen dan lezen. Maar het lezen blijft één van de bronnen om je te helpen intelligenter te worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100