Krijgt een orchidee met een tak er met regelmaat een tak erbij?

Mijn witte maandorchidee met een tak heeft er sinds een poos een tweede tak bij gekregen die nu volop bloeit, niet tegelijk overigens.
Bij mijn andere orchideesoorten is dit tot op heden niet gebeurt.
Hoe zit dit?

Toegevoegd na 9 minuten:
erbij=bij

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit komt omdat bij de kweker de orchidee is 'voorgetrokken', dat houdt in dat de kweker de orchidee heeft laten denken dat het tijd was om een bloem te produceren. Bij een goede verzorging (thumbs up voor jou!) gaat de orchidee weer een bloemstengel produceren in het jaargetijde dat hij normaal gaat bloeien. Als je maanorchidee klaar is met bloeien, dit seizoen, dan neemt hij een rustpauze om later weer te gaan bloeien. De bloeiperiode kun je verlengen door, als de stengel klaar is met bloeien, de stengel af te snijden boven het derde oog. Daar komt dan weer een stengel aan met bloemknoppen. In de rustperiode geef je de orchidee de helft van de planten voeding, normaal geef je eens in de 14 dagen, in de rustperiode eens in de maand.

Er zijn enorm veel soorten orchideeën, die zich allemaal enigzins anders gedragen. Sommige bloeien maar een maand, anderen maanden, maar er zijn er ook als je het goed doet, die het hele jaar door bloeien. Sommige hebben een rusttijd, anderen totaal nooit. Vaak gaan sommige soorten in de zomer nieuw blad vormen, zijn ze uitgegroeid, dan vormen ze pas bloemknoppen en bloemen. Het is dus voor een deel afhankelijk welk soort het is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100