Wat is het verschil tussen evolutie en revolutie?

En daarmee bedoel ik niet de 'R'! Kan iemand mij op een simpele wijze het verschil tussen revolutie en evolutie uitleggen? Beide begrippen kom je namelijk wel eens tegen tijdens het bestuderen van de menselijke geschiedenis.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een revolutie is een radicale omslag of verandering. Het is het tegenovergestelde van een evolutie. Een evolutie is een gelijdelijke verandering.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Revolutie

Evolutie is iets dat gebeurd zonder invloed van de mens dat is iets dat de natuur doet. Revolutie is een soort oorlog in een land. Mensen nemen het heft in handen en wellen veranderingen in een land.

Revolutie = grote verandering in korte tijd Evolutie = grote verandering in grote tijd Dus de snelheid waarmee de veranderingen plaatsvinden is anders en dus ook de stappen

Iedereen kent wel de tekenserie 'pokemon' waarin de pokemons evolueren. Ze worden een nieuwe pokemon (laten we t maar zo zeggen..) en dat is was we bedoelen met evolueren. Als er een revolutie plaats vind, word het niet nieuw, maar eerder aangepast. Denk maar aan de franse revolutie; de fransen werden niet opeens een ander volk, er was gewoon een grote verandering op politiek gebied.

Revolutie is een plotselinge, onverwachte verandering. Een evolutie duidt op een langzame, geleidelijke verandering of ontwikkeling van iets dat over een lange periode verandert.

Bronnen:
http://www.wezooz.be/video-jongeren/evolut...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100