Herkennen dieren elkaar als "familie"?

Dus als je puppies uit een nest bijv. een jaar later weer met elkaar in contact brengt, herkennen zij dan als het ware hun broertje of zusje of weet de moeder of vader nog dat het haar kleintjes waren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

daar is bij katten onderzoek naar gedaan. als een nest kittens van elkaar gescheiden wordt, en na een half jaar weer samengebracht, zullen ze het beter met elkaar kunnen vinden dan willekeurig samengebrachte dieren. ze zullen sneller en vaker samen slapen, elkaar wassen enz. er zal dus een zekere herkenning zijn, maar hoe ver die gaat?

Ha, die Congoleo; Nee, alleen als ze bij elkaar opgroeien zullen pups elkaar zien als lid van dezelfde roedel.Maar als je twee pups uit verschillende nesten samen zou laten opgroeien is dat net zo. Mijn vorige hond zag haar moeder na een jaar weer terug en snauwde haar direct af toen die in de buurt van haar eten kwam. Doe dat maar eens tegen jouw eigen moeder.

Dit kan best wel eens afhankelijk zijn van of het roedeldieren zijn of niet. De nieuwe roedel wordt de familie, er is dus geen reden de oude familie te blijven herkennen. Dat zou zelfs lastig kunnen zijn bij twisten tussen roedels. In het geval van solitairen (zoals katachtigen) kan het herkennen van je familie wel van belang zijn (familie helpen staat dan in het teken van het voortbestaan van de genen).

Een dier heeft geen zelfreflectie, dus kan een ander niet als zichzelf herkennen... Het is de praktikaliteit, die een dier met een ander dier verbindt, dus wel meestal met dezelfde soort... Nee een dier heeft geen herinnering, alleen maar instinct... Wij mensen willen ze dat zo graag in de schoenen schuiven, maar dat is niet zo...

Ik denk het niet omdat onze hond een jaar later haar eigen pup niet meer herkende en zelfs naar hem snauwde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100