Zijn er al schattingen gemaakt over hoeveel wij al weten?

Over alles wat er is, hoeveel % weten we daar al van?

Toegevoegd na 5 minuten:
correctie: over alles wat we hebben kunnen waarnemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Lavendel; Ik denk het wel, maar dat blijft bij schattingen. Een wijze zei eens; hoe meer ik weet des te beter ik besef dat ik eigenlijk nog niets weet.

Dan zou je toch echt eerst het totale alwetende (het eindstadium) moeten weten, omdat een percentage nu niet te geven is. Toegevoegd na 29 seconden: en schatten kunnen mensen sowieso niet....

Heeeeeeeeel weinig.. Je weet van meer dan 6 miljard mensen al niet wat ze doen.. Alles weten is onmogelijk.. Ook erg nutteloos.. Bovendien, als je iets weet, hoe weet je dan dat het juist is?

Ja ik schat half zo weinig we wel zouden willen... en dat is 0,01 tot 0,1%, maar dan ben ik nog heel optimistisch...

Over het algemeen heel weinig. Met een paar uitzonderingen, zoals ik.

Dat is per definitie niet mogelijk, omdat je namelijk nooit weet wat er allemaal nog te weten valt. En net als we op het theoretische punt komen dat we alles weten wat er te weten valt, kan het dan niet zijn dat er nieuwe wetenswaardigheden zijn? Of dat er juist kennis is verloren? Misschien klinkt mijn antwoord wat vaag, maar dat komt denk ik omdat mensen niet de capaciteit hebben om dergelijke omvangrijke en complexe dingen te begrijpen, net zoals bijvoorbeeld de vraag waar het heelal stopt of hoe lang de tijd duurt.

Ik neem aan dat je voor zo'n schatting eerst moet weten waar de top ligt van wat we kunnen weten - en als we niet meer weten dan dat we doen, kunnen we dus ook de maximale hoeveelheid kennis niet waarnemen. Anders zouden we alles al weten.

Buiten ons waarnemingsveld kunnen wij niet waarnemen. Dus kan je ook nooit inschatten hoeveel er zich daarbuiten bevind.

het enige dat we weten, is dat we niks zeker kunnen weten behalve dat we niks zeker kunnen weten. Dat is zeker. Alles is empirische kennis, en alleen weten dat je niets weet en dat je bestaat is rationele kennis. Toegevoegd na 1 minuut: descartes: "cogito ergo sum", oftewel ik denk dus ik besta.

Dat komen we waarschijnlijk ook nooit te weten. Ken je het gezegde: Één gek kan meer vragen,dan duizend wijzen kunnen beantwoorden? Dan zit je ongeveer in de richting! Ik denk dus,dat er geen schattingen zijn!

Hoe meer je weet, des te meer vragen rijsen er op... en daar weet je geen antwoord op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100