Wat merken wij nu nog van de voormalige Nederlandse Kolonie in Noord-Amerika?

Ik moet voor school een opdracht maken, en ik kan het antwoord op deze vraag nergens vinden! Ik heb al iets op moeten zoeken over het Hudsonjaar en daarna staat er dit. Dus misschien heeft het daar wat mee te maken... Zou iemand mij kunnen helpen??
Alvast heel erg bedankt!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen nog namen van stadsdelen, rivieren etc. Bijv: Haarlem -> Harlem Vlissingen -> Flushing Breukelen -> Brooklyn Staten Land -> Staten Island Kromme Zee -> Gramercy (crooked sea/lake) De Bouwerij -> The Bowery Toegevoegd na 7 minuten: Het gebied heette Nieuw-Amsterdam en bevond zich in de hedendaagse staten New York, Delaware, Connecticut en New Jersey. Het gebied werd voor het eerst officieel opgeëist door Henry Hudson in 1609 waarna Nederlandse forten ter hoogte van Fort Oranje werden opgericht in 1614, niet ver van de huidige hoofdstad Albany. De Nederlanders koloniseerden de gebieden van Albany en Manhattan in 1624 en de Britten annexeerden vervolgens Manhattan en de kolonie in 1664. Later wonnen de Amerikaanse kolonisten de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog in 1789 en werd het onderdeel van de VS.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fort_Amsterdam
http://en.wikipedia.org/wiki/New_Amsterdam
http://www.heardutchhere.net/OldNewYork.html

Bijvoorbeeld heel veel Steden, straten plaatsen die afkomstig zijn van Nederlandse termen: Brooklyn: Breukelen, wallstreet: walle straat, etc.... Dit is in de loop van de jaren veranderd doordat Engelsen moeite hebben met het Nederlands.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100