Waarom worden de nummerborden van auto's altijd weggevaagd?

En dan doel ik vooral op t volgende:

Gister keek ik leven als een prof en Koeman's auto was in beeld. Maar het nummerbord werd vervaagd. Hoezo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste automobilisten zijn vrij anoniem, een bekende Nederlander kan door bekendheid van zijn nummerbord in de problemen worden gebracht. Er kan misbruik van gemaakt worden en dan hoeven ze alleen maar naar " De bekende Nederlander" te wijzen en het is nieuws ( roddel)

Omdat mensen zo anoniem mogelijk op tv moeten zijn, anders krijg je vervelende situaties. Er zijn altijd wel mensen die je kenteken ergens voor willen gebruiken. Zo heeft een nichtje een keer gehad dat haar nummerbord werd opgeschreven door een stelletje jongens, en die hebben haar vervolgens aangegeven bij de politie, met de reden dat ze tegen een auto was aangereden op een parkeerplaats en toen zomaar doorreed. Ze heeft dit nooit gedaan, later bleek ze op het genoemde tijdstip ook niet gereden te hebben. Dat soort dingen kunnen dan gebeuren. Daarom worden gezichten ook vaak vervaagd op TV.

Met een nummerbord van een auto kan je veel. Je zou bijvoorbeeld carspotter (dat je kijkt hoeveel een auto waard is) maar dat is natuurlijk niet erg. Maar mensen kunnen via het nummerbord ook volgensmij je auto traceren, bekende nederlanders (zoals koeman) hoeven niet in hun vrije tijd iedereen achter zich aan te hebben. Ook in wegmisbruikers doen ze het, zodat je auto niet achterhaald kan worden, door mensen die tv kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100