Hoeveel kleuren zijn er?

Weet jij het antwoord?

/2500

oneindig veel #Elke kleur is gedefinieerd door licht me een bepaalkde frequentie. Lichtfrequentie kan in oneindeig kleine stapjes veranderen. hierdoor onstaanoneindig veel kleuren. Denk aan 'Alle kleuren van de regenboog: Hier zie je licht opgesplitst in alle kleuren, langzaam overgaand van de ene primaire kleur naar de volgende.

bruin, rood, oranje, geel, groen, cyaan, blauw, indigo, violet, mangenta, (wit, grijs en zwart). 10 dus. Maar dan hebben we nog verschillende donkertes. Dus je zou kunnen zeggen miljoenen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleur

meer dan 10 miljoen, oftewel oneindig veel. Dit komt ook door alle kleurschakeringen van het in elkaar overlopen.

Helaas zijn het er oneindig veel. Iemand in vroeger tijden meende 7 verschillende kleuren te kunnen ontdekken... Hij gaf ze alle zeven een naam... Maar als hij er 8, 9 of 10 of willekeurig ander getal aantal kleuren genomen had, dan was het dat geweest... Maar er zijn oneindig veel kleuren, maar er zijn zeven hoofdkleuren... Maar dat is niet echt zo, het is een afspraak...

Zonder vergelijkingsmateriaal kunnen we slechts 10 tot 14 kleuren herkennen...

Alle 'kleuren' van objecten zijn samengesteld uit de 'kleuren' van het opvallende licht, die niet worden geabsorbeerd maar worden teruggekaatst. De sensors in het oog voegen de teruggekaatste primaite kleuren samen tot iets waaraan jij hebt geleerd een naam te geven.

Je hebt de primaire kleuren: rood, geel en blauw. Na menging ontstaan dan zogenaamd de secundaire kleuren groen, oranje en violet. En zo kun je die kleuren ook weer mengen maar uiteindelijk worden alle kleuren gevormd door de 3 primaire kleuren. Er zijn dus oneindig veel kleuren.

Buiten dat wat het menselijk oog kan waarnemen zijn er uiterst veel variaties mogelijk van het uiterste blauw (ultraviolet - uv) tot het uiterste rood (infrarood)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Infrarood

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100