Hoe kan dit?

Deze vraag heb ik heel lang geleden ook al gesteld, maar toen had ik er geen foto bij.

Dit zijn twee afzonderlijke bomen die met elkaar verbonden zijn door een tak!

Toegevoegd na 20 minuten:
Voor mensen die dat denken:

Nee, het is geen bewerkte foto!!!!
Deze bomen staan ter hoogte van hectometerpaaltje 5.2 op de weg naar Deventer/Colmschate!!

Voor wie het niet wil geloven...ik zou zeggen, neem een kijkje!

Toegevoegd na 22 uur:
Ik heb vandaag nieuwe foto's gemaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet dat dit kan. Sterk genetisch verwante boomsoorten kunnen op raakpunten met elkaar vergroeien. Dit principe wordt o.a. gebruikt bij het enten van bijvoorbeeld appelbomen. Het proces erachter weet ik helaas niet meer. Maar het wordt in de bomenteelt veelvuldig gedaan. En in bossen/regenwouden worden meer van dit soort bijzondere verstrengelingen gevonden!

Geshopt... Toegevoegd na 56 seconden: Kan ook een truc van de perspectief zijn, de voorste tak bedekt de achterste precies goed.

liefde :D Toegevoegd na 8 minuten: Ik acht het niet onmogelijk dat planten in elkaar groeien, maar toevallig is het zeker. Vezels van de ene plant die zich vermengen met de andere plant, als ze delen. Moeten de takken op een zeker moment gedurende de groei wel precies op elkaar aansluiten. Ik denk dat je het daarom niet vaak tegen zult komen. Je ziet dat de tak van de linker boom naar beneden is gericht. Die moet tijdens de groei door de tak van de rechter boom tegen zijn gehouden. Het wordt ook wel met opzet gedaan: enten.

Als een boom groeit, kapselt het groeiende hout zaken in die de groei belemmeren. Het waren hier takken die in elkaars weg zaten, maar de mens kan dit ook gebruiken om kunst mee te maken: arborsculptuur.

Ik denk dat dit net zoiets is als op een jonge boom een touwtje leggen en dat dat touwtje in de boom vast groeit. Het blijft toeval.

mijn pa heeft een boek over boemen snoeien en mooimaken en alles.. hij zegt dat het kan ja je kan namelijk ook een boom enten (een boom in een boom planten als het ware)

Ja, het kan, ik heb een raar lusje in mijn tros druiven gezien, de steeltjes waren ook helemaal in elkaar opgegaan. Wel heel bizar, maar bedenk wel dat dit overal gebeurt in de natuur, ook onder de mensen, bijv. siamese tweelingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100