Is er wetenschappelijk onderzoek naar geesten gedaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk is er onderzoek naar gedaan. Ik vind het artikel wat ik in de bronvermelding heb geplakt een erg helder artikel.

Jazeker, er is wel onderzoek gedaan (met allerlei meetapparatuur), alleen nog nooit iets waargenomen. Daarom gaan wetenschappers ervan uit dat geesten alleen in de hoofden van mensen bestaan, dat het een constructie is van het menselijke denken om immateriële realiteiten aan te duiden. Een poging om het (nog niet) verklaarbare toch enigszins te verklaren.

Ik eer de wetenschap! Maar wat wij willen zien, begrijpen, is niet alles. Met respect naar de andere beantwoorders wil ik het Bijbelse antwoord geven. Wij lezen in Efeze 6 vers 12 de raad en de opdracht om de gehele wapenrusting van God gekregen aan te doen en aan te houden. Want wij hebben ook te maken met geestelijke boosheden in de lucht. Niet te zien, zij zijn er wel en toch. Daar moeten wij ons tegen wapenen. Dus Bijbels gezien zijn ze er werkelijk. Zie ook Efeze 2 vers 2. Zonder het vaak te beseffen laten wij ons door zulke geesten van het goede afvoeren en tot het kwade brengen. Zij hebben macht ons te verleiden. Geloven gaat boven begrijpen en zien uit. Ik geloof wat God ons in de Bijbel mee de wereld in gegeven heeft. En probeer daarnaar te leven. En dat bevalt heel goed!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100