Als alle boten uit het water gehaald worden, daalt dan de zeespiegel?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja maar dat kun je niet met het blote oog zien.

Bronnen:
Logisch nadenken

Ja, aangezien deze boten "in" het water liggen drukken ze het water op zij. Aangezien het "nergens" heen kan en niet zomaar in elkaar kan worden gedrukt laten alle boten samen de zeespiegel stijgen. Echter denk ik dat dit niet waarneembaar zou zijn, en dat invloeden zoals wind, eb & vloed etc. Belangrijker zijn dan alle boten. Ook denk ik dat de zeespiegel aanzienlijker zou dalen indien bv. alle dieren uit de zee zouden verdwijnen.

Yder stijflichaems swaerheyt is so veel lichter in t'water dan in de locht, als de swaerheyt des waters met hem evegroot. Zo verwoordde Simon Stevin het toentertijd, dus het water zal idd iets , maar niet meetbaar dalen, immers het percentage dat door de schepen werd verplaatst, is zo miniem, dat het niet zal opvallen.

Stop een speelgoedbootje (niet te klein en licht) in een kommetje met water en teken de hoogte van de waterspiegel af met een viltstift. Haal het bootje uit het kommetje en teken opnieuw het niveau van de waterspiegel af. En wat zie je? Inderdaad dat de waterspiegel is gedaald. Als je alle schepen uit het zeewater haalt gebeurd het zelfde, alleen heb je geen kommetje om het niveauverschil af te tekenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100