Hoe kan ik t verschil zien tussen koper en messing?

Toegevoegd na 5 minuten:
Er is toch ook geel koper?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

koper is roodbruin en messing goudgeel Toegevoegd na 9 minuten: geel koper is messing Toegevoegd na 1 uur: Je kunt van rood koper geel koper maken. Je neemt wat gootsteenontstopper (gevaarlijk) en voegt er zinkpoeder bij. (Zinkpoeder kun je maken een stuk zink te vijlen.) Wat warm water erbij. Dan een koperen stuiver nemen die goed schoon is en daarin leggen. Na een minuut of vijf eruit halen. Als het een beetje lukt heb je nu een mooie zilverkleurige munt. Die munt houd je met een tang een paar minuten in zacht vuur. Dan zie je de zilverkleur veranderen in een goudkleur. Op dat moment heb je een messing stuiver.

Messing is een legering van koper en zink. Messing is lichter van kleur, daardoor kun je het verschil zien!

Koper is rood en messing is goud/geel kleurig.

Geel koper en messing zijn hetzelfde. Afhankelijk van het zinkpercentage wordt het harder of zachter. http://nl.wikipedia.org/wiki/Messing_(metaallegering)

Koper is een element en is roodbruin van kleur. Zuiver koper is vrij zacht en buigzaam. De sm van koper is 8,9. Messing is een legering van koper en zink en daardoor wordt de kleur geel (geel koper). Afhankelijk van het percentage zink is messing harder dan koper. Als er vulplaatsjes van worden gemaakt spreek je over latoenkoper. De sm van messing is 8,4.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100