Als alle mensen, maar dan ook echt ALLE, in de wereld dezelfde richting op zouden lopen, zal dan de aarde een andere kan op kunnen laten draaien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, daarvoor is onze impact, al zijn we met 7 miljard, echt veel en veel te klein. Bovendien bewegen we al in e richting van de aarde mee in het zelfde tempo. Allemaal tegelijk springen brengt de aarde ook echt niet uit haar baan. Als alle INSECTEN ineens zouden besluiten allemaal dezelfde kant op te lopen.....dat legt wel tientallen keren meer gewicht in de schaal. Maar nee, ook daarvan zal de impact op de draaiing van de aarde nihil zijn. Toegevoegd na 2 minuten: Het enige dat wel kan is een kleine aardbeving (trilling van de korst) veroorzaken als heeeeel veel mensen tegelijk zouden springen, maar op de baan van de aarde of de draairichting heeft dat absoluut geen impact.

Ja, het zou kunnen, maar het zou tegelijkertijd ook geen schijn van kans hebben en zeker niet zonder één globaal bestuur.

Nee, de aarde werkt niet als een rad, wij zijn niet degene die de aarde in beweging brengen. Als we allemaal stil staan stopt de aarde ook niet met draaien :-) Wel een leuke vraag.

Vrijwel al het zoute water op aarde ( velen kilometers diepe oceanen) , klotst dagelijks heen en weer door de eb en vloed, maar ook dat zelfs heeft geen invloed op het draaien van de aarde, dan kunnen die paar mensjes dat dus ook niet.

Puur theoretisch... Alles wat massa heeft, heeft invloed op elkaar. Dus zelfs een fladderende vlinder zal de draaiing van de aarde -iets- beinvloeden. Uiteraard is dit praktisch onmeetbaar, maar het is geen 0. Toegevoegd na 4 minuten: (da's overigens diezelfde vlinder in het amazone gebied die door zijn gefladder een orkaan in de caribbean kan laten ontstaan, door nèt dat laatste zetje aan een weersysteem te geven... :)

Nee, dat zou nooit kunnen, daar hebben we te weinig aantrekkingskracht voor. De aarde is een veel grotere massa dan wij bij elkaar, dus dat zou nooit kunnen. Toegevoegd na 4 minuten: (Theoretisch gezien zou het trouwens wel kunnen, net zoals een mug die op een volle brug gaat zitten, waardoor hij net dat extra gewicht geeft waardoor die brug inzakt. :P) Toegevoegd na 5 minuten: Dat is eigenlijk net zoiets als het antwoord van "Robjuhk" ofzo.

Absoluut niet. Heb deze vraag een keer voorbij zien komen in de Quest, en kan je met zekerheid zeggen, het gewicht van alle mensen in de wereld, komt niet eens in de buurt van het totale gewicht van de aarde. Het is dus totaal onmogelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100