Kunnen we wonen op de maan?

Als we daar een sterk gebouw bouwen, net zoiets als in de film Total Recall (1990)

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee want daar is geen lucht.

"Waarom kunnen we niet op de maan wonen? We kunnen onmogelijk op de maan leven. De temperatuur is er overdag te hoog en ’s nachts veel te laag. Dat is het niet alleen, de atmosfeer is er heel anders. Er is geen zuurstof en deze planeet is drie keer zo klein dus de zwaartekracht is er ook drie keer zo klein. Je kunt er dus niet fatsoenlijk leven. Ook zou je op de maan dagelijks de sterrenhemel zien. Er zijn geen wolken en er is niet voldoende zonlicht." (zie bron)

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/natuur/478...

In theorie is het mogelijk. Er wordt al overnagedacht hoe dit te realiseren.

Ja, we kunnen op de maan wonen. Door koepels te bouwen en door in die koepels dan het klimaat te regelen. Ze zijn nu bezig met dat project uit te werken voor op mars. Ze nemen dan kernreactoren mee om de benodigde energie op te wekken en huizen gaan ze maken van de grondstoffen op mars.

Natuurlijk kunnen we op de maan wonen, het is alleen de vraag hoeveel tijd, geld en energie je er in wil en kunt steken. Al sinds de planning van de eerste maanreis wordt er gerekend en getekend aan gebouwen waarin we zouden kunnen leven op de maan. De kosten wegen momenteel nog steeds niet op tegen de baten en er is nog geen wilde weldoener opgestaan die er miljarden in wil investeren, maar het kan, absoluut. Het zal enorm veel moeite kosten en jaren duren voordat er echt iets gebouwd is, maar de technische mogelijkheden hebben we al lang. Onderstaand een leuk voorbeeldje van een Nederlands bureau dat er mee bezig is geweest.

Bronnen:
http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie...

Uiteraard kan dat, net zoals er nu al in het ruimtestation ISS geleefd wordt kan dat ook nu al op de maan. Echter gezien de kosten is het op dit moment nog niet rendabel om dat te gaan doen.

In 2009 hebben Japanners een grote holte onder het maanoppervlak ontdekt. Ik heb toen in de krant gelezen dat die holte gevuld zou kunnen worden met lucht en bewoonbaar gemaakt zou kunnen worden. Dit vond ik in eerste instantie op internet. Er is vast wel meer over geschreven.

Bronnen:
http://www.astroblogs.nl/2009/10/20/met-ka...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100