waarom testen ze meestal de uitvindingen op muizen af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Genen lijken veel op mensen.

Omdat die zich makkelijk vermenigvuldigen, goedkoop zijn en snel volwassen. En ze zijn niet gevaarlijk in de omgang. Daarnaast delen "man en muis" 80 procent van de genen.

Omdat ze ondanks hun genetische gelijkenis met mensen nog niet hebben geleerd te protesteren.

Muizen worden het vaakst gebruikt in proeven. Dit komt omdat de muis makkelijk te huisvesten en te verzorgen is. Bovendien planten ze zich snel voort, zo heeft een onderzoeker snel veel dieren tot zijn beschikking en kunnen muizen met een bepaald probleem snel gefokt worden. Zo worden er muizen gefokt met galproblemen, vetzucht of spontane hoornvliesdegeneratie. Daarbij komt nog dat muizen als proefdier het goedkoopst zijn en gemakkelijk genetisch te manipuleren. Muizen worden vooral gebruikt voor de ontwikkeling van geneesmethodes, bijvoorbeeld van diabetes en verouderingsziekten. Ook speelt de muis in kankeronderzoek een grote rol bijvoorbeeld. Het afweersysteem van de muis is vergelijkbaar met dat van de mens, waardoor dit zoogdiertje als model kan dienen voor onderzoek naar potentiële geneesmiddelen, om de giftigheid ervan te bepalen.

Bronnen:
Vereniging proefdiervrij.

Worden uitvindigen meestal getest op muizen? Je bedoelt waarschijnlijk uitvindingen op het medische vlak! Er worden veel uitvindingen gedaan waar geen muis bij getest wordt!

Omdat er dan minder gaten in de kaas komen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100