alls je met de snelheid waar mee het heelaal zich uitdijt hoe lang duurt het dat je bij de grootebeer bent ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze vraag is niet te beantwoorden. Stel eens dat het heelal uitdijt met 1 km/u per 1000 km. Dat betekent dat een voorwerp dat op 1000 km afstand zit, zich met 1 km/u van ons af beweegt; een voorwerp dat op 5000 km afstand zit, beweegt zich met 5 km/u van ons af. Enzovoort voor andere afstanden. Zoals je ziet is dit geen snelheid. Het is dus niet mogelijk je te bewegen met de snelheid waarmee het heelal uitdijt, want zo'n snelheid is er niet. Dat maakt dat je vraag niet kan worden beantwoord. Toegevoegd na 2 uur:   Er komt nog een probleem bij. De Grote Beer is een sterrenbeeld - maar ALLEEN als je vanaf de aarde kijkt. Kijk je vanaf een andere positie, dan horen de sterren van de Grote Beer helemaal niet bij elkaar, maar horen ze juist allemaal bij andere sterrenbeelden. Het is alsof je vanaf Utrecht over de aardbol zou kijken. Dan zou het net lijken of Eindhoven, Luik, Dijon, Lausanne, Nice en Marseille bij elkaar horen - je ziet ze immers allemaal in dezelfde richting. Zodra je echter vanuit Basel naar dezelfde steden zou kijken, zou je absoluut niet meer zeggen dat die steden bij elkaar in de buurt staan, zoals de Utrechter zou zeggen.

Mij lijkt dat je dan eeuwig op dezelfde afstand blijft van de grote beer. Omdat die even snel van je vandaan gaat ten opzichte van de positie waar jij je bevind! Dus stel; de grote beer is 100.000 km ver weg en beweegt met 10 km per uur ten opzichte van jouw positie, en jij vertrekt met dezelfde 10 km per uur, dan schiet dat dus qua afstand niks op! Antwoord hierboven zou ook kunnen kloppen, ivm met de verschillen van afstand en snelheid! Maar je schiet er dus niks mee op!

het heelal dijt uit, dat betekent dat alle sterren, planeten, sterrenstelsels verder van elkaar vandaan komen te staan. Als je bijvoorbeeld op een onopgeblazen ballon twee stippen zet met een rode stift. Je zet deze twee stippen op een afstand van 1 cm. Blaas je de ballon op, wat je kan vergelijken met uitdijen van het heelal, dan komen deze stippen verder van elkaar af te staan. zo is het ook met het echte heelal. Dus daarom zal de aarde steeds verder weg komen te staan van de groote beer. Toegevoegd na 11 uur: de ene stip moet de aarde voorstellen en de andere stip de grotebeer. dan blijkt dus dat ze steeds verder uit elkaar komen te staan: hoe lang duurt het dat je bij de grote beer bent ? je komt dus nooit bij de grote beer zolang het heelal uitdijt

Bronnen:
eigen kennis en veel gebruikte bekende voorbeelden

Grote Beer is een samenstelling van meerdere sterrenstelsels. Ik neem dus de meest gekende ster eruit, de Polaris (die 'momenteel' de Poolster en de kern uitmaakte van de Astronomische kalender van de Maya's die volgend jaar een teller hoger gaat naar een andere poolster toe): De Polaris staat via de 'foutwaarneming' die Parallax noemt, wellicht zo'n 460 à 470 lichtjaren van ons af. Aangezien de snelheid volgens 70% van de wetenschappers nu zo'n 94 à 97% van de lichtsnelheid is, en men via de Hubbleconstante op zo'n 95% kwam, kun je heel gemakkelijk rekenen zonder gigantische kilometers per seconde te moeten uitrekenen: 466 Lichtjaren lang a een snelheid van 95% = 466 / 0,95 = 490 jaar 6 maanden 9 dagen 11 uren 22 minuten 6 seconden en 31,578947368421052631578947368421 honderstenten van een seconde (grapje dat ik het zo precies uitreken, mijn factoren zijn niet zo precies, dus mag je de uitkomst niet zo precies nemen). Laat me dus weten als je daar geraakt... maar hou er rekening mee dat alle wetten veranderen aan dit soort snelheden en je ook zult moeten de-materialiseren aan deze snelheid want materie kan deze snelheid eigenlijk niet aan zonder uiteindelijk te desintegreren, hoewel de vraag blijft of je als materie in 'de grote leegtes' vanaf 1 miljard lichtjaren ver de materie wel 'weet' of ze relatief zo snel gaat... Bizar detail: als je een tegenligger komt die aan dezelfde snelheid terug naar aarde reist, dan is jullie tegenovergestelde snelheid toch geen optelling want het maximum blijft altijd de lichtsnelheid. Als de rook nu even uit je hersenen komt, is dat een gezond teken. We zitten hier immers in de imaginaire wiskunde over dingen die we niet kunnen bevatten. Wellicht een van de redenen waarom Einstein en veel hoogbegaafde mensen hun geloof net meer terugvinden bij dit soort vragen terwijl ze het in aanvang met hun wetenschappelijke ingesteldheid leken te verliezen. Kindgeloof versus wetenschappelijk determinisme? Als je deze berekening gelooft, getuig je van beide tegelijk, in een tegengestelde onmogelijkheid. That's life, and that's why questions always provide more questions than provided answers like this... Meer van dit soort vragen aub!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100