Is glas nou vloeibaar of niet?

Ik heb ooit gehoord van wel maar ook dat het een fabel is..wie weet hoe het echt zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

NEE!!!!! Niet weer. Bij deze vraag destijds is het foute antwoord goed gerekend, en mijn GOEDE antwoord niet. Toegevoegd na 4 minuten: Maar, voor degenen die geen zin hebben om terug te bladeren: glas is bij kamertemperatuur een vaste stof. Zelfs op natuurkundelessen wordt het broodje-aap verteld dat het een viscose stof is, die naar verloop van eeuwen kan uitvloeien. Apekool. Dat oude ramen dikker zijn aan de onderzijde is gebeurd ij het produktieproces vroeger. Ze konden gewoonweg geen mooie vlakke platen maken, zoals nu.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/glas-vloeib...

Van orgine wel.. een vloeistof die uiteindelijk in de juiste vorm wordt "geblazen.."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Glasblazen

Als je glas heel heet maakt is het vloeibaar. In oude huizen zie je ook wel eens dat oude ruiten aan de onderkant dikker zijn dan boven. Dit geeft volgens mij ook aan dat er altijd wat beweging in zit.

ik werk op glasfabriek. Glas is word vloeibaar daarvoor heb je een oven nodig met warmte van 2000 graden. Ja this eigenlijk een beetje heel ingewikkeld. Ik zie elke da bv dat de machiene het glas knipt en laat vallen in de voorvorm van de fles en dan kom dat in de navorm. En als laat komt ie op de lopendeband terecht. En dan binnen seconde of 3 gaat ie de koeloven in dus vanaf knippen van het druppel tot naar de koeloven is ong 6 a 7 sec dus in die tijd is hij nog vloeibaar daarna wordt ie hard wat mij betreft. Glas wordt gemaakt met drie verschillende middellen zand, kalk. soda. Hoofdmiddel is zand. Dus als je glas opwarmd met 2000 graden dan wordt ie vloeibaar.

Nooit geweest enzal het nooit worden als het niet eerst een bewerking(verhitten) ondergaat ! Beetje van mezelf en beetje van antwoordman!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100