Waarom bestaat homeopathie nog als er geen bewijs voor is?

Oh, wacht.. vast iets met god enzo.

Toegevoegd na 3 dagen:
Ja ik legde er wel en kleine sarcastische toon onder, maar dit vind ik toch een minder groot onderwerp met meer bewijsen dan religie...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat er veel mensen gewoon niet weten hoe homeopatische middeltjes worden gemaakt. Hieronder wordt het nog eens door James Randi uitgelegd. Omdat veel verzekeringen dergelijke alternatieve 'geneeswijzes' in hun pakket hebben opgenomen wordt het door veel mensen serieus genomen, 'want als grote verzekeringsinstellingen als Zilveren Kruis en Ohra het in hun pakket opnemen, dan zal het wel goed zijn'. Het is dus vooral een kwestie van niet of slecht geinformeerd zijn.

Je bent warm. Maar het heeft niets met God te maken. De enige overeenkomst is dat het ook niet bestaat. In dingen die niet bestaan kun je heerlijk geloven.

Daar zijn meerdere redenen voor: - een deel van de mensen die een homeopathische behandeling krijgt voelt zich beter en heeft minder klachten. Dan is het medicijn misschien hokuspokus, maar ze knappen er wel van op; Hoe komt dat: - de reguliere huisarts staat vaak zo onder tijdsdruk dat ie al een recept uitschrijft zodra de patient binnen komt (voor de moderator, dit is niet denigrerend naar huisartsen bedoeld) Dat bevestigt mijn stiefbroertje, huisarts ten plattelande. Een homeopathische arts heeft, als het goed is, wel aandacht voor zijn patient. En niet alleen voor het kapotte onderdeel, maar voor de hele persoon. En ook dat maakt dat mensen zich beter voelen.

Nee hoor niets met God of zo , maar wel een niet bewijsbare natuurlijke reactie . Ik gebruik al zeker 25 jaar deze middelen en mijn ervaring is dat ze veel vaker en beter werken dan reguliere geneesmiddelen. Meestal zonder de vervelende bijwerkingen. Ik weet uit ervaring hier op g.v. dat er veel mensen zijn die er niet in geloven. Maar als ik het mijn honden geef ,voor een heel vervelende aandoening die normaal alleen door een deirenarts verholpen kan worden, en het helpt 5 keer van de 5 keer en alle 5 keren binnen 2 min. dan moet ik er wel in geloven , dieren kennen geen suggestie. Maar wetenschappelijk bewijzen kan ik niet, ik ervaar alleen de resultaten. Ik heb een vervelende ziekte opgelopen van een aantal tekenbeten en ben nu goed herstellende hiervan, mede door deze middelen.

Omdat het voor veel mensen werkt. Ongeacht wat de wetenschap; als mensen het gevoel hebben dat het werkt is wetenschap overbodig; The proof is in thepudding! Interessant: erisook geen bewijs dat het niet werkt..

het heeft helemaal niets met God te maken, totaal overbodige opmerking. en het is ook geen hokus pokus of zweverig gedoe. het zijn gewoon natuurlijke middelen zonder chemische rotzooi. heel erg veel mensen hebben er baat bij. net als andere geneesmiddelen slaat het bij de ene wel aan en bij de andere niet. gebruiken medicijnmannen in de jungle ook niet blaadjes van de struiken? waarom zou het niet werken?

Omdat het werkt of althans lijkt te werken. Zie daarvoor de vraag over placebo's die vandaag is gesteld. http://www.goeievraag.nl/vraag/placebo-effectiever.21556 Placebos zijn namelijk niet alleen pillen en drankjes, maar ook het totale behandelingsplan kan een placebo-effekt hebben, alsook de vereachtingen van de patient. Sterker nog , het placebo-effect is net als andere medische effekten zelfs overdráágbaar, zodat het ook bij jonge kinderen, babies en huisdieren helpt zolang de vaste verzorger / vertrouwenspersoon gelooft in de behandeling. Te weinig kennis van het placebo-effect wekt de suggestie dat homeopathie an sich ook echt iets doet ; daardoor blijft het bestaan en ZAL het ook altijd blijven bestaan. Sterker nog, er zijn wel discutabeler en potentieel gevaarlijker alternatieve geneeswijzen die door een enkel op het placebo-effekt gestoelde genezing hardnekkig blijven bestaan. Homepathie is dan nog zo ongeveer de meest onschuldige, en doet in elk geval zelden kwaad (tenzij bij kwalen waar het placebo-effect weinig of geen impact heeft). Maar met God heeft het geen ruk te maken. Integendeel ; natuurgenezers zijn van oudsher niet populair binnen de christelijke kerk.

Waarom het bestaat? Heel simpel! Omdat mensen erin geloven! En de producten kopen. Er zijn zoveel meer zaken waar geen bewijs voor is, maar waar mensen toch in geloven.

Homeopathie is een genezingsvorm die duizenden jaren oud is. Feitelijk werd homeopathie al toegepast in het stenen tijdperk. Inheemse volkeren, indianen, allen wisten donders goed hoe ze de helende werking van planten en kruiden moesten gebruiken. Bij bepaalde ziektes helpt homeopathie middel niet meer, hooguit zal het verlichting geven. In dat geval moet harde, chemische troep uitkomst bieden, voorzover dat nog mogelijk is. Laten we vooral blij zijn dat we in een tijd leven waarin we de beschikking hebben over deze middelen. Maar er zijn ongeloofelijk veel ziektebeelden waarbij homeopathische middelen volkomen genezend werken. En dat heeft niks met placebo te maken. Het is niet eerlijk om homeopathie te plaatsen in de categorie 'onzin', 'placebo' en 'hocupocus': Homeopathie heeft de afgelopen 35.000 jaar genoeg bewezen en zijn sporen verdiend.

Spoken bestaan toch ook nog... Is daar ooit bewijs voor geweest? Mensen denken een hoop en het zit diep geworteld... Het is niets persoonlijks, maar iets van grote groepen... Zeg tegen het volk dat er een recessie is en na verloop van tijd heeft iedereen het erover, dus dan is de recessie er plotseling... Zo gaat dat... Reïncarnatie ook zoiets, bestaat niet en toch spreekt men er steeds over... Ga zo maar door...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100