Als koude kernfusie zou ontstaan in een experiment , zouden de vrijgekomen neutronen dan dodelijk zijn voor de wetenschapper ?

Het wordt nog zeer betwijfeld of koude kernfusie mogelijk is ( dat is kernfusie van twee waterstof atomen tot Helium atoom ) waarbij energie zou vrijkomen . Toch gaat het onderzoek door . Zou bij een "kritisch " moment dat de kernfusie in gang zou worden gezet , dit gevaarlijk kunnen zijn voor de betrokken wetenschappers ? Een van de eigenschappen van koude kernfusie is dat er heel veel neutronen vrijkomen en de wetenschappers bestaald worden door de neutronen.

Toegevoegd na 1 minuut:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koude_kernfusie

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koude kernfusie is op dit moment een puur theoretisch bedenksel. Het is onbekend of het fysisch mogelijk is. Ook de theorie kent geen methode om koude kernfusie mogelijk te maken. Aangezien koude kernfusie - voor zover wij op dit moment weten - noch theoretisch, noch praktisch mogelijk is, kunnen we geen enkele uitspraak doen over welke verschijnselen er eventueel zouden kunnen optreden wanneer deze kernfusie zich tóch zou voordoen. We weten dus niet óf er neutronen ontstaan, en áls ze al ontstaan, welke snelheid cq energie ze zouden hebben. Daarnaast weten we niet wat de "reactiedichtheid" van koude kernfusie zou zijn - dus hoeveel kernreacties er per seconde per liter zouden optreden. Dit bepaalt de intensiteit van de eventueel ontstaande straling. Over de mogelijke gevaren voor de wetenschappers is daarom geen zinnig woord te zeggen.

Tot zover hebben wetenschappers (nog) geen schadelijke straling gemeten. Wel houdt men rekening mee met eventuele, onbekende/ongeregistreerde stralingen. Hieronder vind je een link naar een interessante artikel over koude kernfusie en straling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100