Hoe kan het dat elke stam die op aarde heeft geleefd of nog steeds leeft, gebruikt maakt van pijl en boog?

Elke stam die er volgens mij geleefd heeft, maakte gebruik van pijl en boog. Als er tegenwoordig stammen worden ontdekt in het diepste van de jungle, zie je ze lopen met een pijl een boog.

Zie bijvoorbeeld:
http://www.droomplekken.nl/nieuws/eerste-video-van-nieuw-ontdekte-stam-in-de-amazone.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat dit wapen met voor bijna elke stam aanwezige middelen gemaakt kan worden. Je hebt bomen nodig (vele bomen zijn er voor geschikt, sommige meer geschikt dan anderen, en dat zie je dan weer terug in kwaliteit van de bogen en pijlen) en iets waarvan je het draad kan maken. Ook dit kan vanalles zijn, bijvoorbeeld leer, hennep, katoen. Weetje: In Australië bijvoorbeeld is de boog helemaal niet gebruikt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Boog_(wapen)

Generaties. Iedere generatie geeft dat wapen door. Het is dus een traditioneel wapen.

Een pijl en boog is een wapen wat al heel lang bestaat. Het is geheel uit de natuur te maken. Maar ook is het een bijna geruisloos wapen. Een geweerschot klint honderden meters ver weg,en jaagt schrik aan bij de overige dieren. De mensen die nog met pijl en boog jagen doen dit om in hun behoefte te voorzien. Wat nodig is wordt geschoten,en de rest gaat vrijuit.

In het kort komt het hier op neer: Mensen die meer gecompliceerde dingen kunnen maken, zoals een pijl en boog die aan hele specifiek eisen en voorwaarden moet voldoen om goed te kunnen werken hebben daar ook goed over nagedacht en bedenken zoiets ook nooit in hun eentje, zodat ze kennelijk ook goed samenwerken en dus overleggen en dat overleggen waarschijnlijk niet alleen over een enkel onderwerp doen. Daar ligt nu (volgens mij) de kracht van iedere succesvolle samenleving. Verder zijn pijl en boog ook veiliger wapens dan een mes, een bijl of een zwaard omdat je daarmee dan altijd heel dichtbij je prooi moet komen wat weer extra risico in houdt dat je er zelf het leven bij inschiet. Kennis is macht en geeft ook meer kans om te overleven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100