kan je moe worden als je lang niet poept?

zo ja, hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan zeker, hoe dit precies zit weet ik niet. Heb wel eens dat het een dag niet lukt en dan voel ik me de volgende dag echt ontzettend moe en zou ik de hele dag wel kunnen slapen.

Moe niet,maar wel moedeloos...

Nee, niet echt moe, maar je gaat je ongemakkelijk en opgeblazen voelen, en zwaar. Dus zwaarmoedig.

De vraag is: waarom poep je niet? Als je bijvoorbeeld slecht eet, te weinig beweegt, dan kan je stoelgang erg vertragen. En beide oorzaken kunnen je ook erg moe maken, nog los van hoe ellendig je je kunt gaan voelen als je niet kunt poepen. Als het echt veel langer duurt dan anders: ga naar de apotheek of de huisarts, die kunnen je aan een middel helpen om de poep die er echt wel zit zachter te maken (want die droogt intussen steeds verder uit en wordt moeilijker uit te poepen). Daarnaast zul je je af moeten vragen waaróm je niet kunt poepen en daar iets aan moeten doen.

Ja dat kan. Weet je al waardoor het komt? drink je te weinig, drink je te veel melk? Kijk eens op onderstaande sites voor tips. Niet te snel aan de laxeermiddelen gaan, en anders gewoon eenmalig een microlax halen bij de apotheek. Dat kost rond 1 euro en die moet je achter inbrengen, even gaan liggen en je krijgt drang om naar toilet te gaan. Maar niet vaak doen zoiets!! Je darmen gaan lui worden en dan heb je een groter probleem. Je moet uitzoeken wat de oorzaak is en daar aan gaan werken. Veel bewegen en je voedsel aanpassen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...
http://www.klassiek-homeopaat.info/Artikel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100