Het verschil van geluidsniveau op TV bijv. tussen een praatprogramma en muziek \ reclame \ aankondiging tunes is meestal altijd erg groot.

Dus ik moet nu altijd tussentijds het volume veranderen. Bestaan er mogelijkheden om irritante schreeuwende tussentijdse reclames etc. op TV automatisch te dempen? (Misschien een systeem om een geluidsniveau konstant aan te passen aan één bepaald decibel.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat lawaai van die commercials is heel irritant! Je vraagt of er een manier is om het geluid automatisch te dempen. Dan heb ik goed én slecht nieuws voor je. Laat ik positief beginnen: het is inderdaad mogelijk. Het slechte nieuws: hoewel het geen dure applicatie is, zul je er wel een nieuwe tv voor moeten kopen... Sommige merken (en dat worden er gelukkig steeds meer) beschikken over een zogenaamd Dolby Volume Systeem, dat ervoor zorgt dat het geluidsniveau constant blijft, zodat harde geluiden, bij voorbeeld van reclames, worden gedempt. In Amerika is -of wordt binnenkort- een wet (de Commercial Advertisement Loudness Mitigation) ingevoerd die reclames met een substantieel harder gemiddeld volume dan het programma waarin ze verschijnen, verbiedt. Omdat die luide commercials ook in Nederland een bron van ergernis zijn, zal zo'n verbod op termijn ook in ons land wel worden ingevoerd, denk ik. Nog even geduld dus en dan is het probleem waarschijnlijk verleden tijd.

Bronnen:
http://eu.consumer.toshiba.eu/en/products/...
http://weblogs.nrc.nl/hebben/2009/01/09/ce...
http://www.3dtvmagazine.nl/tag/dolby-volume/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100