Waarom draait het slotje van een ketting altijd naar voren??

Toegevoegd na 4 minuten:
Ik bedoel een hals kettinkje als in sieraad :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dit gebeurt altijd bij beweging, als je je Hoofd draait blijft het slotje zitten als je hoofd weer terug draait. dus schuift het slotje beetje bij beetje op. hij schuift ook vaak als je rechts bent links om en als je links bent rechts om (gemiddeld) let maar Eens op!

Daar zullen wel knappe koppen lang over nagedacht hebben en in de praktijk zal gebleken zijn dat dat het meest handige is voor een halssieraad. Anders moet je richting nek draaien en dat lijkt mij niet handig.

Bij mij gebeurt dat alleen bij kettingen waarbij het slotje zwaarder is dan het hangertje dat eraan hangt. Ik denk dus dat het gewicht van het slotje hierbij van invloed is.

Bedoel waarom het na een tijdje altijd in je hals hangt in plaats van in je nek? Volgens mij is dat omdat dat slotje een beetje stroef tegen je hals aan zit, waar de ketting zelf makkelijker schuift (slotje is ook groter natuurlijk). Zo zet het zichzelf steeds even 'vast' en kan zo langzaam rondwandelen tot het het diepste punt van je ketting heeft bereikt en jij zucht: nee hè, daar issie weer!

Dat heeft denk ik inderdaad met gewicht en beweging van de ketting te maken. Doordat deze steeds in beweging is zal het zwaardere gedeelte langzaam aan naar onderen toe zakken.

Bronnen:
http://www.pandora-armband.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100