Hoe oud is de aarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de wetenschap bedraagt de leeftijd van de aarde ongeveer 4,6 miljard jaar. Voor de wetenschappelijke revolutie geloofden veel mensen in de leeftijd die de bijbel uitwees: dat is zo'n 6000 jaar. Nog altijd zijn er mensen die in deze leeftijd geloven, al is het merendeel van de wereldbevolking overtuigt van de leeftijd van 4,6 miljard jaar.

Ongeveer 4600.000.000 jaar oud

ongeveer 4,57 miljard jaar geleden.

Radiometrische dateringen hebben uitgewezen dat de Aarde 4,57 miljard jaar geleden is ontstaan en het leven maximaal 1 miljard jaar daarna.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aarde_%28planeet%29

Toen God Adam schiep hoe oud was deze destijds Voor de wetenschapper mogelijk rond de 30 jaar en voor de Bijbel 1 dag oud. Zo is het ook met de rest van de aarde. Men gaat toch niet vertellen dat uit het niets, uit het volledige niets alle elementen en natuurwetten en gigantische heelal spontaan door niets zijn ontstaan. Daar heb je toch echt heel veel geloof voor nodig om dat te geloven. Daarnaast voorstanders van een Jonge Aarde hebben in de laatste jaren nogal wat chronometers voor een Jonge Aarde geïdentificeerd. Op dit moment zijn er ongeveer vijf keer zoveel natuurlijke chronometers die duiden op een "Jonge Aarde" dan op een "Oude Aarde". Elke ontdekking is een afzonderlijke "Limiterende Factor" die een begrenzing plaatst op de mogelijke leeftijd van de Aarde. Bijvoorbeeld, de toenemende afstand van de maan tot de Aarde, de rotatiesnelheid van de Aarde, het verval van het magnetische veld, erosiesnelheden, chemische influx in de oceanen, zoutgehalte van de oceanen etc..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100