Heeft water emotie ?

Ik zag plaatjes van bevroren water waar tegen geschreeuwd was en dat was heel agressief, met punten bevroren. Water dat liefdevol was toegesproken was met ronde vormen bevroren. Is dit ooit wetenschappelijk uitgezocht en verklaard ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uitermate interessant onderwerp. Er zijn veel proeven mee genomen en het lijkt dat emotie invloed heeft op de kristalvorming. Emotie is waarschijnlijk toch een soort energie dat uitgezonden kan worden En iedere energie kan invloed hebben op iedere willekeurige stof op aarde. Het plaatsen van een mineraal in water zou ook iets met het water doen, er zou een soort blauwdruk in het water achterblijven van het mineraal Het zeer omstreden instralen van water, heeft hier waarschijnlijk ook mee te maken. In vrijwel alle water zitten mineralen opgelost, misschien zijn het juist deze mineralen die reargeren op de energie van emotie. Ik las juist gisteren van een proef met 2 boomblaadjes, Een werd er gelegd op een wit papier en de ander werd een tijdje liefdevol vastgehouden tussen de handen, daarna ook op een wit stuk papier geplaatst. Na een week was het eerste blaadje verdort, terwijl de ander nog steed groen was!! Dit past mooi bij deze vraag en opnieuw vraag je ,je af is emotie energie? Zelfs het hebben van groene vingers, bij het kweken van planten, heeft hier waarschijnlijk mee te maken, het is namelijk op geen andere manier te verklaren.

Uitgezocht: ja. Verklaard: nee. Bij het uitzoeken bleek namelijk dat het schreeuwen of liefdevol toespreken van water geen effect heeft op de vorm waarin het bevriest. Als water in verschillende vormen bevriest, ligt dat aan andere oorzaken. Zolang de maker van de oorspronkelijke foto's niet vertelt wat hij nu precies heeft gedaan, is het onmogelijk zijn proef opnieuw te doen.

Nee, water is alleen maar nat.

nee, water heeft geen emotie... emotie is iets van de mens(elijke mind)... met foto's wil Emoto, http://www.skepsis.nl/emoto.html , waar jij op doelt, aantonen dat kwaliteiten van energie/trilling zichtbaar kunnen worden... hij wil liefdevolle energie en afbrekende energie/trillingen laten zien aan de hand van bevroren water... maar zoals alle emoties zijn ook alle uitingen daarvan een product van de mens(elijke mind) en daar zullen natuurwetten zich weinig van aan trekken... er bestaan in de natuur (en dus ook in de mens) wel aantrekkende en afstotende krachten... die noemt de mens(elijke mind) dan liefde en haat... maar met dat menselijke idee, daar heeft zo'n ijskristal natuurlijk niets mee te maken... die kristallen worden gevormd onder invloed van natuurwetten... Toegevoegd na 11 uur: en die natuurwetten trekken zich niets aan van wat de mens erover denkt, of van welk product van de menselijke geest dan ook...

Bronnen:
plaatje...

Mensen projecteren hun eigen emoties op van alles en nog wat. Dit heeft volgens mij met de spiegel neuronen te maken. Toegevoegd na 1 minuut: Met andere woorden: Eigen emoties en culturele context laten het lijken dat voorwerpen e.d. emoties hebben. Het is in werkelijkheid anders. Het ligt aan de aard van de mens.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mirror_neuron#Empathy

Je bedoelt de fotootjes van dokter Emoto. Die man heeft inderdaad een beetje zitten gillen en verliefd gekeken naar ijskristallen en vervolgens geconcludeerd dat die ijskristallen emoties konden waarnemen omdat ze er allemaal anders uitzagen. Wat echter niet klopte in zijn onderzoek was dat als je tegen 10 ijskristallen agressief zou roepen, dan deze 10 kristallen er OOK allemaal anders uit zouden gaan zien. Je reinste onzin dus, dit onderzoek. Helaas werd deze pseudowetenschap serieus genomen door de makers van de succesvolle film 'What the bleep do we know' waarbij deze ijskristallen het bewijs vormden voor het idee dat in die film werd geopperd dat gevoelens 'materieel' zijn en andere materie kunnen beinvloeden. Dit heeft zo weer een heel eigen leven geleid en is gesmeed tot een soort nieuwe religie waarbij er een hoop onzin over kwantummechanica werd bijgesleurd om het punt te maken. Natuurlijk zijn er ook nog serieuze wetenschappers geweest die die claims van die dokter onderuit hebben gehaald, maar zoals wel vaker het geval is, is dat pseudowetenschap veel meer aandacht krijgt dan echte wetenschap waardoor er nog steeds hele volkstammen zijn die in de onzin van Emoto, die vanwege stijgende inkomsten door is blijven gaan met fotootjes maken, blijven trappen. Hieronder een orima linkje als je er meer over wil weten.

Ik denk niet dat je kunt spreken over 'emotie'. Er van uit gaande dat alles uit trilling bestaat, is dus alles beïnvloedbaar door trilling. Dus ook water. Wij mensen hebben te maken met 2 soorten trillingen: positie en negatief. Kan je je voorstellen wat deze voor effect hebben op alles wat is... meenemend dat gedachten ook krachten (trillingen) zijn. Wat is een mens toch een krachtig wezen. Nou maar hopen dat hij deze kracht positief gebruikt. Toegevoegd na 34 minuten: m/z positief. efje weggevallen

Interessante vraag. Dat water leeft en kracht heeft, zou je kunnen vertalen in menselijke emotie. Het aanschouwen van de Niagara Falls, een zacht kabbelend stromend beekje, eb en vloed van de zee, geven allemaal een emotie weer. De vraag is, is het onze emotie of die van het water? Of is het een storm in een glas water? Is er meer mogelijk dan wij op dit moment weten? Ik weet het niet, maar wellicht krijgen we hier ooit een antwoord op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100