waarom maken die vliegtuigen toch zulke wolken, waardoor de blauwe lucht verpest wordt. Het zijn geen pasagiersvliegtuigen en vliegen nergens naartoe

Weet jij het antwoord?

/2500

Kun jij je vraag toelichten. Zoals ik het nu begrijp stel je dat er vliegtuigen vliegen die maar wat heen en weer vliegen om te vliegen, daarbij ook nog eens wolken makend??? Graag toelichting.

De uitlaat gassen van het vliegtuig komen in de lucht, zo hoog in de lucht is het onder het vries punt. De uitlaat gassen zijn erg warm wat er dus voor zorgt dat de kouden lucht verhit wordt en afgekoelt wordt. Waardoor er er crystal vorming plaatst vindt. Er worden eigenlijk kleinen wolken gemaakt op een onnatuurlijke manier. Echter wat ook van toepassing kan zijn is een passagiersvliegtuig die dit maakt door een anderen manier. De vleugels duwen de lucht aan de kant, ze duwen het weg. Echter de punt van de vleugel doet dit niet helemaal, de punt zorgt ervoor dat de lucht gaat draaien als een draaikolk. Dit kan lucht samen persen waardoor er dus dikkeren slieteren van samen geperst lucht komt. Echter is dit niet altijd zichtbaar. Waarom de vliegtuigen daar vliegen weet ik niet, het kunnen F16 zijn die ons luchtruim beschermen! Het kunnen ook particulieren vliegtuigen zijn, of vliegtuigen die vracht vervoeren.

die wolken zijn strepen, en dat is condens. overigens vliegen de vliegtuigen wel ergens naar toe (anders hadden ze niet op hoeven stijgen) ik denk dat iedereen wel weet dat er meer vliegtuigen bestaan dan passagiersvliegtuigen, en deze allemaal hun eigen doel en/of bestemming hebben dus snap niet wat je hiermee wil zeggen eigenlijk

De witte condenssporen achter vliegtuigen zijn kunstmatige wolken. Door de uitlaatgassen van een vliegtuigmotor neemt de hoeveelheid waterdamp en roetdeeltjes achter het vliegtuig toe. Een vliegtuig vliegt vaak op ongeveer 10 kilometer hoogte. De extreme kou op die hoogte (ongeveer min 40 graden Celsius) maakt dat de lucht maar weinig waterdamp kan bevatten. De extra waterdamp veroorzaakt door de vliegtuigmotoren, leidt daardoor tot wolkvorming in de vorm van ijskristallen. Deze ‘vliegtuigstrepen’ beginnen meestal een klein stuk achter het vliegtuig doordat de warmte van de uitlaatgassen wolkvorming dichtbij de motoren belemmert. Uit satellietwaarnemingen blijkt dat vliegtuigstrepen boven Nederland en België vaak langer dan een dag zichtbaar blijven. Elk vliegtuig heeft een bestemming.

Bronnen:
Quest.

Uiteraard gaan vliegtuigen altijd ergens naar toe en het zijn condens strepen die bevriezen en die zo wolkjes vormen.

Vliegtuigen maken geen wolken. Er is vaak geen zichtbare blauwe lucht lucht te zien en dat komt niet door vliegtuigen. Alle vliegtuigen met verbrandingsmotoren maken condensstrepen. Doelloze vliegtuigen bestaan niet, tenzij je onbemande cameravliegtuigjes bedoelt die na de opname bij gebrek aan brandstof neerstorten. Wat is eigenlijk je probleem?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100