Waarom wordt er zoveel over het weer gepraat?

Ik moet een werkstuk maken over het weer en ik moet een paar vragen beantwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het veranderd steeds, mensen hebben graag wat te klagen, plannen hun vakantie en bezigheden, bedrijven kunnen ervan afhankelijk zijn (economisch oogpunt dus) en als je niets weet te vertellen is het weet natuurlijk een heel goed onderwerp :)

Het weer bepaalt grotendeels onze activiteiten en onze stemming. Dus het weer heeft een grote invloed op onze dagelijks leven.

Het weer is er altijd. Dus als er even geen ander onderwerp te verzinnen is, om over te praten, dan is er altijd het weer nog.

Iedereen ervaart het weer. In tegenstelling tot het nieuws, gezin etc. dat meer op persoonlijke interesse en leefomstandigheden te maken heeft. Ook kun je met je mening over het weer niemand voor de tenen stoten, kortom een makkelijk onderwerp om met relatief onbekenden (zoals de bakker, groenteboer, collega's) aan te snijden.

Het weer is altijd anders in Nederland en daarom een geschikt onderwerp. In veel tropische landen is het weer altijd hetzelfde en daardoor geen onderwerp van gesprek. Ook is het zo dat het weer niet persoonlijk is en daarom een ongevaarlijk gespreksonderwerp. Verder is het zo dat het weer een goed onderwerp is om een gesprek mee te beginnen, dan kan je peilen of de ander zin heeft om te praten of niet en daarna kan je dan over het eigenlijke gespreksonderwerp beginnen.

De Engelsen hebben daar een mooie uitdrukking voor: "Making conversation". Bijvoorbeeld als er tijdens een gesprek stiltes vallen. Of als er echt nix anders is om over te praten.

Naast alle al genoemde redenen heeft het ook een historische achtergrond dat in ons land vaak over het weer wordt gesproken: van oudsher zijn zeevaart/visserij en de landbouw belangrijke bedrijfstakken. Beide zijn enorm afhankelijk van het weer.

tjaa vaak als mensen niets weten om over te praten beginnen ze al gauw over het weer,,lekker zonnetje vandaag he.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100