Grijs haar mogelijk teken van afweer tegen kanker?

Ik las het volgende een tijdje geleden:
"Grijze haren zijn mogelijk het gevolg van een lichamelijk proces dat mensen tegen kanker beschermt. Dat hebben Japanse wetenschappers ontdekt.
...
Volgens de Amerikaanse onderzoeker David Fisher wijst het experiment erop dat grijze haren het resultaat zijn van een proces dat kanker voorkomt door beschadigde stamcellen uit te schakelen.

Is dit waar of weer zo'n broodje aap verhaal?

Als dit waar is, heeft iemand met veel grijs haar, dan heeft deze persoon behoorlijk gevochten om geen kanker te krijgen. Of lees ik dat verkeerd?

http://www.nu.nl/wetenschap/2025362/grijs-haar-mogelijk-teken-van-afweer-tegen-kanker-.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is altijd hetzelfde: iemand heeft iets onderzocht, schrijft een proefschrift met een catchy titel, en voor je het weet staat het overal op nieuws sites (sorry nu.nl). Dat is natuurlijk geen journalistiek, maar zoveel mogelijk lezers trekken om er een paar advertenties naast te kunnen plakken.

Net als Antwoordman (+1) ben ik bij dit soort berichten vooralsnog sceptisch. Media-sites die dit soort berichten verspreiden neem ik meestal met een korreltje (lees: pak) zout. Zo kwam ik net ook dit bericht tegen: http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2009/06/werkend_medicijn_tegen_kanker.html Ik wacht liever even op een publicatie van de gerespecteerde instituten. Hoewel ik uiteraard hoop dat het wel op waarheid berust!

Onderzoekers moeten scoren, anders krijgen ze geen subsidie meer. Dus wordt er vaak een onderzoekje gedaan dat "mogenlijk" een oorzaak is gevonden van een bepaald iets waar vaak later van blijkt dat het niet waar is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100