Meterkast in woonkamer

Mag je een meterkast in een woonkamer plaatsen? In het bouwbesluit staat hier niets van voorgeschreven. Iemand ideeën waar ik regelgeving hierover kan vinden? Er staat tevens niets in de woningwet... Help mij!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja; ik zou niet weten waarom deze kast niet in de woonkamer mag!

ja dat mag maar je moet wel iemand inhuren die dat kan verplaatsen hier is een goed bedrijf https://www.aansluitingen.nl/algemeen/

Er zijn nogal wat eisen die aan een meterkast gesteld worden. Zo moet deze vanuit de hal of de gang bereikbaar zijn. Dus dan zou hij al niet in de huiskamer mogen.

Bronnen:
https://www.aansluitingen.nl/aanvrager/ric...

Mag niet. Ministerie van Volkshuisvesting maakt de bouwverordening. In Rotterdam is een centrum voor Bouwkunde, daar kun je het ook vragen. http://www.bouwcentrum-rotterdam.nl/

Nee dat mag niet de meterkast mag maximaal 2 meter van de voordeur af zitten, dit is in geval van brand en zo

Als interieurontwerpster ben ik al bij ettelijke mensen thuis geweest waarbij de meterkast in de woonkamer zat. Meestal bij oudere huizen. Deze twee kan ik mij nog goed herinneren: Bij één huis was de hele gang weggehaald om de woonkamer te vergroten. De meterkast was weggewerkt in een meubel waar in ook ruimte was voor de TV. Een ander huis was opgedeeld in beneden en bovenwoning maar had nog wel één gezamelijke voordeur en gang. Op de tekening zie je de meterkast in de hoek van de woonkamer. Volgens mij is de bereikbaarheid het belangrijkste. De meteropnemer moet er bij kunnen. Maar tegenwoordig kun je vaak zelf de stand doorgeven... Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100