als je berg af gaat zonder snelheid te maken,dan ga je sneller,Als een vogel in de lucht zweef en zweef de berg af,gaat het vogel dan ook sneller?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je maakt die snelheid niet met je benen of andere hulpmiddelen die je normaal gebruikt om snelheid te genereren, maar je maakt wel degelijk snelheid als je een berg afgaat. dit geldt ook voor de vogel. (zwaartekracht)

Ja de wet van de zwaarte kracht blijft gelden.

Het antwoord is ja, door de zwaartekracht zal DE vogel ook harder gaan dan wanneer hij die kracht moet trotseren. Let aub wel een beetje op de spelling van uw vraag, een typefout kan maar dit is verre van correct.

De zwaartekracht wordt gegenereerd bij het middelpunt van de aarde, eigenlijk meer precies het zwaartepunt van de aarde. De vogel zweeft dus richting dit middelpunt, waardoor het van een punt van hoge potentiele energie zweerft naar een punt met lagere potentiele energie. Het verschil in energie wordt dan omgezet in snelheid. Hierbij maakt het voor de snelheid dus niet uit of het landschap eronder omhoog of omlaag loopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100