Wat voor werk doet een neurochirurg allemaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die houdt zich bezig met aandoeningen van de hersenen enhet verlengde daarvan, het ruggemerg, en het zenuwstelsel waarbij geopereerd moet worden. Meestal is het trouwens een neuroloog die niet alleen opereert maar ook andere behandelingsmethoden tot zijn beschikking heeft. Maar als er gesneden (oid) moet worden, spreken we van chirurgie.

Bronnen:
http://www.neuro-chirurgie.org/wat.php

Neurochirurgie is de chirurgische behandeling van neurologische aandoeningen. De hersenen, hersenstam, het ruggenmerg, de plexus en perifere zenuwen, alsmede de omhullingen van betreffende structuren zijn doel van de operatieve ingrepen. Ze wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd chirurg: neurochirurg...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Neurochirurgie

Een chirurg doet operaties. In de link vind je informatie (voor zover mogelijk op alfabet) van neurologische ziektebeelden. Van aangezichtspijn via myofosforylase deficiëntie en nekkramp tot de ziekte van Pompe. Er moet natuurlijk eerst een diagnose gesteld worden en dat gebeurt meestal in samenwerking met andere specialisten. Als dan blijkt dat de kwaal, ziekte, te maken heeft met de hersenen, zenuwstelsel, en het kan geopereerd worden, dan doet een neurochirurg dat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100