Als een afdak vol sneeuw ligt , neemt dat toe in gewicht als deze sneeuw bevriest ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, de massa blijft gelijk, onafhankelijk van de temperatuur. Dat is er even van uitgaande dat er geen nieuwe sneeuw bijkomt of sneeuw verdampt of dooit. En sneeuw IS natuurlijk eigenlijk al bevroren he, anders zou het allang water zijn. Maar ik snap wat je bedoeld ; van die gedeeltelijk ontdooide en weer bevroren sneeuw. Die is harder en compacter, maar net zo zwaar als de sneeuw op het moment dat-ie vers gevallen was.

nee, bij het bevriezen verdampt er water( sneeuw) Het kan zelfs op den duur helemaal wegvriezen ( verdampen). Als het gaat dooien en het regent erbij, dan wel.

Sneeuw is al bevroren. Maar stel: Er valt regen op je platte dak, dit water bevriest. Het gewicht blijft gelijk omdat er geen stoffen ontsnappen of aan het water worden toegevoegd. Sneeuw dat overdag smelt en daarna weer 's nachts bevriest zodat het sneeuw wat harder wordt, (wat jij bedoelt), behoud ook nog steeds hetzelfde gewicht. Maar er zijn natuurlijk in het echt meer factoren, zoals de luchtvochtigheid, condens en zon. Hierdoor kan het gewicht toenemen, maar overdag door de zon ook een beetje afnemen. Ik denk dat dit verschil verwaarloosbaar is. Feit is dat stoffen die van fase veranderen (gas, vloeistof, vast) dezelfde massa behouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100