Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe komt het dat wanneer je met een lepel op de bodem van een glas warme melk met chocoladepoeder tikt, zo'n ploffend/hol geluid hoort?

Met koude melk en chocoladepoeder is het niet zo. En als je melk opschuimt is het nog meer zo. Het glas lijkt dan wel plasticachtig aan te voelen ipv glaswerk.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
870

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Volgens mij heeft het met de dichtheid van de sunsantie te maken. De trillingen worden geabsorbeerd door de vloeistof waardoor dit geluid ontstaat.

Overigens stijgt de toonhoogte als je blijft tikken Door weer te roeren, begint de toon weer lager en zal vervolgens wederom stijgen.

Het lijkt erop dat de dichtheid dus veranderd door op de onderkant te tikken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Naar mijn gedacht gaat je glas zich door de warmte meer ontspannen of uitzetten waardoor je verandering van toonhoogte krijgt. Terwijl je roert gaat je glas snel warmer worden.
Melk met chocopoeder is dikker dan water en zal de hoge tonen meer absorberen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding