Hoeveel koude winters op een rij zijn er nodig om te bewijzen dat het winter klimaat in Europa is veranderd ?

Drie koude winters op een rij vindt ik al voldoende , maar ik ben dan ook geen wetenschapper.

Hoeveel koude winters van de orde van grootte zoals die in 95/96 , 08/09, 09/10 en 10/11 op één rij zijn genoeg om met statistische zekerheid te kunnen zeggen dat het klimaat in Noord - West Europa is veranderd ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voorlopig bewijzen de koude winters van nu helemaal niets; Het past prima in de koude winters van voor 1980. Een wintertemperatuur zoals deze is normaal om elke 10 jaar te hebben. Het enige bijzondere is de hoeveelheid sneeuw, wat normalitair een keer in de 20-50 jaar voorkomt. Toegevoegd na 39 seconden: Plaatje: Wintertemperatuur in Engeland vanaf 1660 Toegevoegd na 2 minuten: Dit figuurtje geeft duidelijk weer dat het eerder warmer dan kouder is geworden in de winter, over de laatste 2 eeuwen. Ook is duidelijk dat het een trend is die al in begin 1800 is ingezet, en na 1880 en 1970 grofweg versnellingen laat zien. Toegevoegd na 4 minuten: De [engelse] conclusie van het KNMI is dat het geen bijzondere winter was, behalve de hoeveelheid sneeuw: 4. Conclusions The winter of 2010 was mainly notable because of the large amounts of snow in Europe and the United States. The temperature deviation was less exceptional. Statistically the high temperatures in North Africa and the Middle East were very rare.

Geen idee eigenlijk. Zullen er wel een stuk of 20 moeten zijn denk ik. Maar vergeet niet (ook naar alle andere mensen die het over een veranderend klimaat hebben) een klimaat veranderd altijd. Misschien normaal gesproken niet zo snel zoals de laatste jaren beweerd wordt dat het gaat, maar een gelijkblijvend klimaat bestaat niet.

3 op een rij is nog niet zo veel, wel een teken aan de muur misschien komt er wel een mini ijstijd en dat is ook niet zo gek want de warme golfstroom die helemaal tot aan IJsland reikt is aan het krimpen en draait straks al bij Groot Brittannië terug naar noord amerika. Resultaat voor Noord Europa is dat we hier strengere winters krijgen, omdat het zeewater kouder is, zomers worden ook kouder. Kort door de bocht, global warming levert ons dus kou op. Hoeveel jaar geleden is het inmiddels dat we een hittegolf gehad hebben....of een droge augustes? Andere kant zeg ik als schaatsliefhebber VROEGER. ja vroeger eind jaren 70 begin jaren 80 konde we elke winter wel een paar keer op natuur ijs schaatsen van Franeker naar Dokkum was dan geen probleem. Maar over een 11-stedentoch werd nog lang niet gesproken. Die kwam pas in 85,86, en 87 net niet. Tien jaar later was het weer raak, daartussenin wenig ijs gezien. Na 97, alleen in 2002 beetje ijs in friesland en u 8 jaar later weer een beetje. Andere kant 2010 was weer een van de warmste jaren, zeker globaal gezien, maar ook voor nederland.

Bronnen:
http://zaplog.nl/zaplog/article/weerdeskun...

In de tachtigger jaren waren er ook drie koude winters achter elkaar, heel veel jaren er voor, waren er alleen maar zachte winters, ook er na. En als deze winter straks als een kaarsje uit gaat, is het ook geen koude winter geweest, wel de maand December. Toch denk ik zelf, dat er wel een ommekeer aan de hand is. Tot enkele jaren terug, was het voorjaar telkens opnieuw uitzonderlijk vroeg, jaar in jaar uit, bloeide wilde planten zolas het klein hoefblad en het speenkruid 3 tot wel 5 weken te vroeg!! Een aantal jaren geleden was dat ineens niet meer zo, na een hele reeks van vroege voorjaren, kwam er plotseling een einde aan en afgelopen voorjaar, was de natuur zelfs veel te laat en was het een record koude maand mei. Kijken we naar Spanje, waar al jaren lang een grote droogte heerste, is er dit jaar voor het eerst in lange tijd, ruim voldoende regen gevallen. In de afgelopen zomer, in ons land, zijn er geen grote hittegolven geweest, maar hadden we een "normale" hollandse zomer. Zo lijken er meer dingen in het weer veranderd te zijn, weer terug naar vroeger. Het lijkt dus verandert maar zeker weten, misschien als we 10 jaar verder zijn.

Mooi antwoord hieronder, maar ik vul het wetenschappelijk wat verder aan, MET de echte polemieken tussen wetenschappers en de status van wat meer en meer wetenschappers de 'massapsychose van de pseudo-intelligentsia uit de 21ste eeuw noemen: global warming'. De meesten zijn het vergeten, maar in de lagere schoolboekjes van 1950-1980 stond dat het klimaat beoordeeld wordt op minstens periodes van 200 à 300 jaar. Dit is logisch, want de Easton-zonnecyclus op zich bedraagt al 89 jaar, met eventueel subcycli van 8 X 11 en 4 X 22 jaar waarbij een koude winter een nog koudere winter voorbereidt en omgekeerd. Ook het statistiekprentje hierbij zou op verontwaardiging gestoten zijn van al onze voorouders, omdat er pure manipulatie is door de Y-as te wijzigen, net zoals door Al Gore (een juiste statistiek met wereldtemperatuur vind je op http://logocom.be/technisch/opwarming/1880-2007-temperaturen-normale-grafiek-zoals-iedereen-die-maakt-met-Excel.pdf) en dan merk je dat we inderdaad megalomaan bezig zijn. Je kunt een opwarming of afkoeling hebben die al sinds het ontstaan van de aarde bestaat in kleinere en grotere cycli, maar ziften over tienden van graden en daaruit een stijging of daling koppelen is heel iets anders dan uit de lucht de 99% stikstof en zuurstof elimineren om over het restant in 0,03% koolstof (bron van alle leven = organische chemie) over 0,04% antroposofe koolstof te spreken en haar invloed op de hele luchtgesteldheid waarbij 99,99% correlatie duidelijk is met de zonne-activiteit en NIET met CO2 (zie ook planeet Neptunus-'geheim' die veel duidelijkheid en nog meer onduidelijkheid lijkt te scheppen). Terug naar het normale: Ons leven is net te danken aan de variatie van aardrotatie en zonne-inval en locatie van de aarde, waardoor de temperaturen tussen gemiddeld -20° en +60° variëren. Door die wisseling ontstaan luchtdrukverschillen en wind en nog meer temperatuurverschillen. 75% is water en iedereen is de milderende werking daarvan vergeten in 'klimaattype' (Russische extremen versus zachte temperaturen hier, ik ging op 1/11 altijd zwemmen in de zee in water, nu is dat veel kouder en in maart krijg je er mij niet in). Daarbinnen is eigenlijk alles vrij normaal te noemen. Ook de meetpunten variëren. We betonneerden alles ("Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is" was een paniekliedje van Louis Neefs zaliger) en het water stroomt nu sneller naar de zee en het asfalt krijgt warmer maar wordt nu ook spekglad../..

Bronnen:
Mundus vult decipi, decipiatur ergo?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100