Waarom smaakt de melk niet zoals het ooit was?

De melk is nog langer houdbaar staat op het pak vermeld
het smaakt naar melkpoeder
de melk uit de flessen van toen en nu, het is zo een achteruitgang

Ik weet dat de melk rechtsreeks van de boer beter is, de fabriekmelk is veranderd in smaak. Het is zelfs smerig de hedendaagse melk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn inderdaad voornamelijk slappe aftreksels van melk. Soms heb je het idee water met een kleurstof te drinken. Boerenland Melk doet een aardige poging om de echte smaak van melk terug te brengen. Maar er gaat niets boven melk van de boer. Dit geldt trouwens voor meer producten die van de boer komen zoals kaas bijvoorbeeld. Mensen vergeten langzaam hoe het is om echte melk te drinken, maar zet eens twee glazen naast elkaar van een willekeurig merk en verse boeren melk, en je proeft een wereld van verschil. Helaas heeft niet iedereen een boer om de hoek om de keus te maken daar zijn producten te halen.

al eens dagverse melk geprobeerd? Deze is weliswaar niet zo lang houdbaar als die UHT melk, maar smaakt wel veel beter. Ook nooit magere of halfvolle kopen.

De beste melk is rechtstreeks van de koe, daarna de melk koken en laten afkoelen, dan in de koelkast en jammie smullen maar

het smaakt niet zoals vroeger omdat de koeien niet zo'n voer krijgen als vroeger en omdat de melk anders wordt verwerkt dan vroeger... als je melk wil drinken die smaakt als vroeger koop dan echte biologisch-dynamische melk... niet uit het schap van de super maar bij een biologische winkel, bijvoorbeeld van het merk Demeter

Bronnen:
http://www.demeter-bd.nl/

Ik geloof er niets van de je de smaak van melk van weleer kunt herinneren en dan kunt vergelijken met de melk van nu... Neem maar eens een slok Lait Cru, dat is rauwe melk, dat moet toch precies hetzelfde smaken als die melk van 60 jaar terug hoor... Misschien hebben ze alle koeien wel genetisch gemodificeerd in het geheim door de jaren heen...

In een van je reacties geef je aan dat niks smaakt zoals de gekookte afgekoelde melk vers van de koe die je oma maakte. En dat klopt ; niks uit de supermarkt smaakt zoals een vers produkt, omdat het op allerlei manieren lang houdbaar en steriel gemaakt MOET worden anders mag je het tegenwoordig nauwelijks meer verkopen. Maar ik garandeer je dat als je een koe melkt (liefst met de hand in een emmertje), de melk kookt en laat afkoelen (zelfs als je dat zelf doet), de melk nog precies dezelfde smaak heeft als vroeger, want aan gras en koeien is in die nog geen dertig jaar schat ik weinig veranderd. Ik kan je alleen niet garanderen dat jij die smaak ook nog precies hetzelfde wáárneemt, want je smaak heeft wel de neiging om in de loop van de tijdte veranderen, net als je smaakvoorkeuren. Zolang de receptuur gelijk is, blijft de smaak ook gelijk. Ik heb me jarenlang afgevraagd waarom de verse worst - waar je me als kind dóód mee kon gooien zo lekker - tegenwoordig een niet te pruimen droge zurige hap is. Tot ik een winkel ontdekte waar ze nog grove boeren verse worst maken met.....100 % varkensvlees, inclusief vet, en niet die smakeloze magere hap uit de huidige supermarkt. Honderd procent verrukkelijk en smaakt als vroeger. En uiteindelijk is het alleen maar het hogere vetpercentage dat daarvoor verantwoordelijk lijkt te zijn. Geldt ook voor gehakt trouwens; niks zo lekker als 100 % varkensgehakt, inclusief het bijbehorende spek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100