Konden de baby's van 'oermensen' sneller lopen?

Oermensen/holbewoners/onze prehistorische voorouders leefden eigenlijk net als dieren... het lijkt me in dat geval heen onhandig dat een baby pas na twee jaar een beetje fatsoenlijk mee kan hobbelen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik denk juist later, omdat de oermensen hun baby's langer lieten kruipen, want als je langer kruipt ontwikkel je je motoriek beter en je motoriek was natuurlijk heel belangrijk in de oertijd omdat de mens toen veel in bijvoorbeeld bomen moesten klimmen.

Daar is zeer weinig over bekend. Echter, als je naar andere primaten kijkt die op dit moment leven, zie je dat de jongen daar ook nog zeer lang van de moeder afhankelijk zijn. En hoe verder de hersenen ontwikkelen kunnen, des te meer is er te leren. Bij ons worden de babies onder andere zo hulkpeloos geboren omdat de hersenen te groot worden anders om geboren te worden. Dat was in de prehistorie wellicht iets minder sterk zo, maar zeker geen maanden

Misschien maakten de moeders met kinderen toen het eten terwijl ze hun kind op hun rug vastmaakten of op hun borst. Zoals dat nog gebeurt. Er waren vast genoeg anderen die konden gaan jagen.

De huidige baby's krijgen meer uitgekiend voedsel, waardoor het groeiproces sneller verloopt. De ontwikkeling van het lichaam is beter en sneller, waardoor kinderen vroeger kunnen leren lopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100