kan iemand mij uitleggen hoe men een 3d foto maakt , waar je niet alleen 360 graden om je heeb kan kijken , maar ook nog naar beneden en boven ?

voorbeeld in google earth , als je bijv naar "Borobudur" gaat heb je de mogelijkheid in een foto "bel" te gaan, je zal zien dat je van onder naar boven , van links naar rechts kan gaan. maar hoe met een camera? met laser kan ik het me voorstellen , maar met een camera niet,. Wie begrijpt het ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De foto's op Google streetview worden gemaakt met 8 camera's die in een soort ring zijn opgesteld. Elke camera heeft een groothoeklens, zodat op de foto's ook (een stuk van) de grond en de lucht te zien is. Er zijn ook systemen die nog extra camera's gebruiken die meer naar boven of beneden gericht staan. Je kunt hier eigenlijk niet spreken van 3D, dan zou er voor het linker en rechteroog verschillende beelden opgenomen moeten zijn.

Bronnen:
http://gizmodo.com/264972/the-google-maps-...
http://www.flickriver.com/groups/googlestr...

Naar beneden ga je door te vergroten en naar boven door te verkleinen, als je de camera naar beneden richt.

Met een FinePix Real 3D -camera is dit mogelijk: deze speciale camera heeft een resolutie van maar liefst 230.000 pixels. Daarna worden deze pixels a.h.w. in tweeën gescheiden ,omdat de mens nu eenmaal twee ogen heeft: daarna worden de beelden zó geconstrueerd/gelaagd,dat er een 3 D film/beeld ontstaat. Wanneer er dan ook nog een camera met 360 graden beeldopnamemogelijkheid bestaat,dan krijg je dus dit zgn. foto-"bel"-effect. Dit zijn dan de zgn. panoramische 360 gr. hoeks-camera's Toegevoegd na 10 minuten: zulke camera's zijn trouwens eveneens in staat om zowel naar beneden te filmen als naar boven door een zéér flexibel draaimechanisme. Het zijn ---uiteraard---beslist niet de goedkoopste camera's! Toegevoegd na 17 minuten: www.sony.nl/hub/cyber-shot-digitale-cameras/technologie/cameras

Bronnen:
www.fujifilm.com/photokina2010/pdf/release...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100