Wat gebeurd er met een lijk, voordat het gecremeerd wordt?

Er zijn veel mensen die tijdens hun leven geopereerd zijn en metalen delen in hun lijf hebben (pennen, bouten, schroeven of andere constructies). Als zo'n iemand komt te overlijden en gecremeerd wordt, worden deze metalen delen dan verwijderd en zo ja, wie (en hoe) doet dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste metalen delen blijven gewoon zitten en worden na de crematie uit de as gezeefd, echt echter een pacemaker wordt altijd verwijdert omdat deze ontploffingsgevaar heeft. Dit wordt door een arts (of arts anatoom)gedaan. Toegevoegd na 5 minuten: Correctie het mag dus ook door een uitvaartverzorger gedaan worden.

Bronnen:
http://www.overledenenzorgpro.nl/0202003.html

Nee, de metalen onderdelen worden pas na het cremeren uit de as gehaald. Gelukkig niet ervoor, dat zou een bende worden.

Je wordt gewoon gecremeerd. daarna halen ze alle gesmolten metalen uit de as.

het wordt gedaan door de mensen van het crematorium en inderdaad NA afloop. Vrijwel iedereen heeft metaal in zijn lijf want ik ken bijna niemand zonder vullingen in zijn kiezen

Er wordt een medische verklaring opgesteld m.b.t. de oorzaak van overlijden. Toegevoegd na 4 uur: Als iemand een niet natuurlijke dood is gestorven, bij voorbeeld na een val.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100