De eerste wereld was het paradijs en verging bij de zondeval. De tweede wereld verging bij de zondvloed. Aldus leven we nu allen in de derde wereld?

Waar kan ik meer informatie vinden hierover en ook hoe andere godsdiensten hierover denken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens de mythologie van de Australische Aborigines is de eerste tijd de droomtijd, die altijd en nog steeds bestaat, zonder begin of eind. De tweede tijd is je leven hier op aarde, die wel een begin en een einde kent.

Volgens Tolkien eindigde de derde era van Midden-aarde met het vernietigen van de Ene Ring, en was daarmee het lot getekend van de elven, dwergen en orcs. De vierde era is de era van de Mensen.

Zoek op internet naar het onstaan en vergaan van de wereld. volgens Katholieken, joden, moslims, boedisten enz

Zoals je de vraag stelt ga ik er van uit dat je in de bijbel gelooft, want daarin staat de zondeval en de zondvloed, ik geloof ook in de bijbel maar zoals jij het schrijft is het volgens mij niet waar. De wereld is geschapen en al wat er op in in is de zeeën, door God, het paradijs was er in het begin en toen is de zondeval gekomen en de wereld is gebleven tot de zondvloed, ongeveer 2000jaar, toen zijn er 8 mensen overgebleven, en toen is de 2e wereld begonnen, als je dat zo wilt noemen, en die heeft geduurd tot Jezus de zoon van God aan het kruis hing, ook ongeveer 2000 jaar, vanaf die tijd is de 3e wereld want onze jaartelling begint daar ook, en dat is nu ook ongeveer 2000 jaar. Verder kun je meer info vinden natuurlijk in de bijbel op internet, er is maar 1 Godsdienst, en dat is het geloof in de God uit de bijbel, dus daar hoef je niet verder naar te zoeken, er zijn wel andere geloven die ergens anders in geloven, ik wens je veel wijsheid bij het onderzoeken, maar hou altijd de God uit de bijbel, in gedachten.

De wereld verging niet door de zondeval. In het christendom is de term zondeval geïntroduceerd. Het wordt voorgesteld als een keerpunt in de Bijbelse geschiedenis van de mens. Wat men gangbaar aanduidt als de zondeval is te vinden in Genesis 3. Hierin wordt de eerste vrouw, Eva, door het sluwste van alle wilde dieren, de slang, verleid een vrucht van de "boom van de kennis van goed en kwaad" te eten, terwijl God die handeling verboden heeft. Adam wordt daarna door zijn vrouw overgehaald hetzelfde te doen. Hun ogen worden erdoor geopend; met dat ze een hap van de vrucht nemen, beseffen ze dat ze tegen Gods wil in zijn gegaan. Ze schamen zich voor elkaar en voor God, bedekken hun naakte lichamen en verstoppen zich voor God omdat ze Hem niet meer onder ogen durven te komen. Doordat Adam en Eva de vertrouwensrelatie met God verbroken hebben, bestraft Hij hen zwaar. Hij neemt hen het eeuwige leven af, zet Zijn vriendschap met hen stop en verdrijft hen uit de tuin van Eden. De slang uit het verhaal wordt algemeen geïdentificeerd met satan. In de kunst is de betreffende vrucht vaak voorgesteld door een appel. Dit idee is ingegeven door de Latijnse naam van de appel: 'malus', wat behalve 'appel' ook 'slecht' betekent. Uit het verhaal van Genesis 3 valt echter niet op te maken of het een appel was of een andere vrucht, en kan het zelfs een vrucht zijn geweest van een boom die wij nu niet meer kennen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Zondeval Toegevoegd na 16 minuten: En de wereld verging ook niet door de zondvloed. Er stierf heel veel leven op aarde door de zondvloed. Maar Noach en zijn gezin en van alle dieren 2 paar werden in de ark gespaard. http://nl.wikipedia.org/wiki/Zondvloed Toegevoegd na 21 minuten: Er is geen eerste, een tweede of een derde wereld. Er is maar 1 wereld.

Bronnen:
http://www.statenvertaling.net/bijbel/gene/3.html
http://www.statenvertaling.net/bijbel/gene/6.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100