Hoe laat is het op het puntje van de aarde waar alle "tijdzone strepen" bij elkaar komen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op De Noordpool , dat zee is : zijn er geen afspraken gemaakt. Dus aan U de keuze. Wat betreft Antarctica heeft men de tijdszone van Nieuw Zeeland gekozen voor praktische materie. Dit is dus louter afspraak.

Bronnen:
http://icecube.wisc.edu/info/life.php

Geen tijd. Het zijn de noord- en zuidpool de ene helft van het jaar is het op de ene pool donker en op de andere licht. En de andere helft van het jaar andersom

op Antarctica word de greenwich mean time (GMT) aangehouden. Antarctica heeft geen zomer of wintertijd. en sommige stations gebruiken de tijd die ze thuis ook gebruiken.

Dat is een hypothetische vraag, want een punt is een eendimensionaal iets en kan eigenlijk geen eigenschap zoal tijd hebben. Maar hou het maar op 'the long, dark teatimes of the soul'. Elk aanwijsbaar stukje aarde hoort bij een tijdzone en is groter dan een punt.

Je bedoelt denk ik de datumgrens? Dit is de tijdzone grens waar de datum 1 dag "verspringt" De internationale datumgrens is een imaginaire lijn die voor het merendeel op de 180e lengtegraad ligt. De lijn heeft uit praktische en politieke overwegingen een niet-rechte vorm om Rusland en enkele eilanden in de Grote Oceaan te ontwijken. De lijn ligt ongeveer aan de andere kant van de Aarde ten opzichte van de nulmeridiaan, die ook de meridiaan van Greenwich genoemd wordt. Vliegen over de internationale datumgrens tussen Rusland en Alaska. Deze lijn vormt de 'frontlijn' waar de datum het eerst op Aarde van de ene dag in de volgende overgaat. Westelijk van de datumgrens is het de 'nieuwe' dag en oostelijk is het de 'oude' dag. Toegevoegd na 53 seconden: Als je er overheen gaat (de goede kant op) kun je je verjaardag 2 x vieren!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/International...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100