Is het theoretisch mogelijk dat het hiv virus ooit eens muteert en het veel besmettelijker wordt?

Dus dat het bijvoorbeeld verspreid zou kunnen worden,zoals dat gebeurt met een griep virus of iets dergelijks

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

elk virus kan muteren waardoor het moeilijker te bestrijden wordt. De mutatie die jij suggereert is er een die toch wel heel ver gaat, want dan zou het virus ook op een heel andere plaats in het lichaam aanwezig moeten zijn (bijvoorbeeld in de longen waardoor je het kunt uithoesten, en zo iemand anders besmetten). Theoretisch ja, maar dat gaat niet zomaar in 1 stap en zou aan het eind van een reeks aan mutaties mogelijk kunnen zijn.

Elk wezen wat zich voortplant kan muteren en daarbij dus gevaarlijker worden, maar het kan natuurlijk evengoed zijn dat de oude vertrouwde druiper zich muteert tot een virus dat tot een wereldwijde epidemie leidt.

Dat is niet uit te sluiten, tenslotte is het ook geëvolueerd van een virus voor apen naar een virus voor mensen. Dat is nog wel verwant, maar je weet nooit. Laten we hopen dat het niet gebeurt.

Wanneer er mutaties,dus plotselinge veranderingen van het HIV-virus plaatsvinden,kan dat inderdaad wellicht tot een véél dodelijker variant ervan leiden. Het zou kunnen gebeuren d.m.v. plotselinge veranderingen van het virus t.o.v. zijn biochemische omgeving en de interacties daarmee in het menselijke lichaam of zelfs door oorzaken van buitenaf,zoals een mutatie wegens de reactie met een ander type virus,waardoor er een genetische modificatie plaatsvindt. Ook veranderingen ---weliswaar is de kans hierop uiterst klein--- van klimatologische omstandigheden,de werking van ons immuniteitssysteem i.h.a. en b.v. verhoogde straling (b.v. radioactiviteit) zouden tot mutaties kunnen leiden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100